Meer dan acht op tien CFO’s trekken de betrouwbaarheid van LinkedIn-profielen in twijfel

wo, 05/22/2013
  • 87% van de CFO’s en financieel directeurs is van mening dat LinkedIn-profielen soms of nooit betrouwbaar zijn
  • 83% vindt traditionele cv’s betrouwbaarder dan LinkedIn-profielen
  • Ervaring (65%), onderwijs (39%) en bewezen vaardigheden (38%) worden gepercipieerd als de voornaamste elementen bij het bekijken van profielen op LinkedIn

Brussel, 23 mei 2013 – Ook al zijn er in België bijna 1,5 miljoen individuen die een account op LinkedIn hebben[1], toch denken bijna negen op tien (87%) van de CFO’s en financieel directeurs dat de informatie op LinkedIn-profielen soms (70%) of nooit (17%) betrouwbaar is. Dit blijkt uit een onderzoek van Robert Half, het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf.

Lees meer...

Gebrek aan valideringssysteem

Wanneer er gevraagd werd naar de reden waarom ze de informatie niet betrouwbaar en accuraat vinden, stellen bijna vier op tien (39%) CFO’s en financieel directeurs dat er een gebrek is aan een systeem om de informatie te valideren. Daarnaast stelt meer één derde (36%) dat er op LinkedIn-profielen steeds de mogelijkheid is om de overdrijven over de vaardigheden en ervaring. Nog eens 16% gelooft niet in de volledige betrouwbaarheid ervan omwille van de anonimiteit van sociale media, gevolgd door het niet regelmatig updaten van profielen (10%).

Traditioneel cv betrouwbaarder

Bij het vergelijken van LinkedIn-profielen met traditionele cv’s, stellen meer dan acht op tien (83%) dat het traditionele cv betrouwbaarder en accurater is dan profielen op LinkedIn. 18% daarentegen gelooft dat de informatie op LinkedIn-profielen toch eerder betrouwbaarder en nauwkeuriger is.

Joël Poilvache, Director Robert Half zegt het volgende hierover: “Naast een belangrijk netwerktool, is LinkedIn ook uitgegroeid tot een rekruteringsmiddel. Bedrijven en consultants gaan via deze weg in toenemende mate op zoek naar potentiële kandidaten waardoor het dus van groot belang is dat professionals die aanwezig zijn op LinkedIn hun online reputatie managen door onder andere  hun profiel up to date te houden en ervoor te zorgen dat de informatie ten allen tijden compleet is. Toch duidt het onderzoek dat we het traditionele cv zeker niet kunnen afschrijven, ondanks de enorme toename van sociale media in de professionele wereld.”

Ervaring spant de kroon

De volgende vraag werd aan 200 CFO’s en financieel directeurs gesteld: “Welke van de volgende elementen vindt u belangrijk als u profielen op LinkedIn bekijkt?”

Ervaring 65%
Onderwijs 39%
Bewezen vaardigheden 38%
Referenties 35%
Geüpdatete en accurate profielinformatie 33%
Aanbevelingen 27%
Het aantal connecties 13%
Status updates 12%
Groepen waarvan men deel uitmaakt 6%

Bron: Onderzoek van Robert Half bij 200 CFO’s en financieel directeurs in België – meerdere antwoorden toegestaan

Wanneer er gevraagd werd naar de elementen die belangrijk zijn bij het evalueren van LinkedIn-profielen, zijn bijna twee derde (65%) van de CFO’s en financieel directeurs van mening dat ervaring het belangrijkste is, gevolgd door onderwijs en bewezen vaardigheden met respectievelijk 39% en 38%.

Robert Half publiceerde een gids die de “do’s and don’ts” met betrekking tot sociale netwerken weergeeft, als ook tips om de meest delicate situaties op internet te beheren.

Nota aan de redactie

Over dit onderzoek

Het onderzoek is een initiatief van Robert Half en werd uitgevoerd in december 2012 en januari 2013 in alle anonimiteit door Market Probe, een onafhankelijk onderzoeksbureau, bij 200 CFO’s en financieel directeurs over heel België.

Over Robert Half

Robert Half, dat tot de S&P 500 behoort, is het eerste en grootste gespecialiseerde rekruteringsbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1948 en beschikt wereldwijd over meer dan 345 filialen waarvan 11 gelegen in België. Robert Half biedt rekruteringsoplossingen op maat voor tijdelijke en permanente opdrachten voor professionals gespecialiseerd in finance en accounting, financiële dienstverlening (bank- en verzekeringssector), interim-management, human resources, administratie en juridische materies. Robert Half staat garant voor een professionele dienstverlening en persoonlijke ondersteuning. Meer info op roberthalf.be  

 

Volg Robert Half via:

Twitter

Facebook

Youtube

 

Document: Betrouwbaarheid van LinkedIn-profielen in twijfel

Deze pagina delen