Diploma niet altijd genoeg

di, 06/18/2013
  • 58% van de CFO’s en financieel directeurs stelt dat werkervaring belangrijk is voor afgestudeerden/starters
  • 26% is van mening dat starters/afgestudeerden het meest gevraagd zijn binnen het financieel en boekhoudkundig departement
  • Vijf tips voor starters/afgestudeerden om hun werkervaringen uit te breiden en marktwaarde te verhogen

Brussel, 19 juni 2013 – Het is een gegeven dat de crisis een invloed heeft op de werkloosheid bij jongeren. Ook België ontsnapt niet aan deze trend daar de jeugdwerkloosheid in ons land 19,6% bedraagt (< 25 jaar)[1]. Accountemps, een divisie van Robert Half gespecialiseerd in de tewerkstelling van tijdelijke en boekhoudkundige profielen, heeft een onafhankelijk onderzoek gevoerd naar het belang van ervaring en de aanwezigheid van starters in het financieel departement. Het onderzoek bevestigt de tegenstrijdigheid waar afgestudeerden in grote mate mee te kampen hebben: Niet aan werk geraken door gebrek aan ervaring, maar niet aan ervaring geraken zonder werk.

Bijna de helft (48%) van de Belgische CFO’s en financieel directeurs stelt dat werknemers met enkele jaren ervaring het meest gevraagd zijn binnen het financieel en boekhoudkundig departement. Starters/afgestudeerden staan op de tweede plaats met meer dan één vierde (26%) die van mening is dat dit level het meest gevraagd is, gevolgd door mid-management (22%) en senior management (5%).

Maj Buyst, Director Accountemps verduidelijkt: “Er zijn vandaag de dag veel starters die nog geen baan hebben en ervaring blijkt hier vaak het grootste struikelblok te zijn. Zelfs voor juniorposities wensen bedrijven namelijk werknemers die onmiddellijk kunnen bijdragen aan de bedrijfsproductiviteit, zeker gezien vele organisaties met kleinere teams werken in de huidige economische context.”

Tom Van Puyenbroeck, campusdecaan van de Faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen van Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB): “Via het gestructureerd overleg dat we met bedrijven organiseren horen ook wij regelmatig dat zij vooral starters willen die snel inzetbaar zijn.

Precies daarom is het voor ons belangrijk dat onze afgestudeerden moeten weten hoe het er in de praktijk aan toegaat én over vaardigheden beschikken die je niet uit boeken leert. Elke opleidingsfase bevat bijgevolg vakoverschrijdende, praktijkgerichte projecten en opdrachten en/of stages – niet alleen via het verplichte programma, maar ook facultatief. We willen initiatief en ondernemerschap in allerlei vormen niet alleen stimuleren, maar ook ondersteunen. De studenten zijn vandaag ook zelf vragende partij. Naarmate de opleiding vordert, groeien hun contacten met de bedrijfswereld tot ze uiteindelijk heel concrete vragen van echte bedrijven gaan analyseren en onderzoeken met het oog op een bruikbaar antwoord. Zulke ervaringen - soms zelfs internationaal - impliceren een voorsprong wanneer een afgestudeerde naar de arbeidsmarkt trekt.”

De volgende vraag werd gesteld aan 200 CFO’s en financieel directeurs: “Naar uw mening, hoe belangrijk is het dat starters/afgestudeerden werkervaring hebben opgedaan opdat ze een job binnen uw financieel en boekhoudkundig departement zouden krijgen?”

Motivatie is even belangrijk dan werkervaring voor starters/afgestudeerden 32%
Ervaring in finance en accounting is belangrijk 30%
Ervaring in elk domein wordt geapprecieerd zo lang als de starter werkervaring heeft opgedaan 28%
Het diploma is belangrijker dan werkervaring voor starters/afgestudeerden 8%
Geen mening 2%

Bron: Onafhankelijke enquête uitgevoerd in opdracht van Accountemps bij 200 CFO’s en financieel directeurs in België

Motivatie lijkt voor bijna één derde (32%) van de Belgische CFO’s en financieel directeurs even belangrijk te zijn als werkervaring. Toch stelt 58% dat ervaring voorop staat. Één op drie stelt dat ervaring in finance en accounting nodig is om binnen het financieel en boekhoudkundig departement tewerkgesteld te worden, terwijl 28% ervaring in elk domein apprecieert zolang de starter maar ervaring heeft opgedaan. Slechts 8% is van mening dat het behaalde diploma belangrijker is dan werkervaring.

Jongeren blijken in dit kader steeds meer beroep te doen op tijdelijke jobs: In 2012 was reeds 42% van de EU-jongeren in een tijdelijke job tewerkgesteld. Dit percentage is het viervoudige van deze bij volwassenen (>25 jaar)[2].

“Er zijn drie sleutelwoorden in deze context: flexibel, proactief en creatief. Gezien er veel bedrijven zijn die momenteel een afwachtende houding aannemen bij het aanwerven van permanente werkkrachten, raden wij afgestudeerden aan relevante studentenjobs of functies op tijdelijke basis aan te nemen zodat ze in verschillende bedrijven en sectoren hun (financiële en boekhoudkundige) expertise kunnen beginnen opbouwen en hun aangeleerde kennis verder kunnen ontwikkelen in de praktijk. Het helpt hen om nadien veel sneller in aanmerking te komen voor mogelijke vaste vacatures die perfect aansluiten bij hun expertise,” aldus Maj Buyst.

Accountemps heeft vijf tips ontwikkeld voor afgestudeerden en starters die hun werkervaring willen uitbreiden en hun marktwaarde wensen te verhogen:

  1. Hou rekening met stages en studentenjobs: Een stage aannemen indien een permanente job niet beschikbaar is kan een opportuniteit betekenen voor de starter die op deze manier de kans krijgt om niet alleen de eigen ervaring uit te breiden, maar ook om het professioneel netwerk op te bouwen. Stages en studentenjobs worden namelijk beschouwd als werkervaring en hierdoor kan de starter sneller in aanmerking komen voor een gewenste job, zeker indien de stage en/of studentenjob in dezelfde lijn liggen als de functie.
  2. Overweeg een tijdelijke job: Starters en afgestudeerden kunnen ook terecht bij rekruteringsagentschappen die gespecialiseerd zijn in tijdelijke opdrachten. Voor financiële profielen bijvoorbeeld biedt een tijdelijke functie de perfecte gelegenheid om uiteenlopende facetten binnen finance en accounting te ontwikkelen. Zo kunnen verschillende financiële en boekhoudkundige projecten en tijdelijke jobs bijdragen tot de ervaring binnen leveranciers-, en klantenboekhouding, BTW-aangiftes, de maandafsluiting en dit vaak op verschillende ERP-systemen.
  3. Denk ook eens aan parttime werk: Parttime werken is een goede manier om werkervaring op te doen in verschillende sectoren, alsook om de vaardigheden te tonen aan een potentiële werkgever die (nog) niet de resources heeft om een fulltime job aan te bieden.
  4. Overweeg een extra gespecialiseerde opleiding: Gespecialiseerd zijn in welbepaalde technische vaardigheden en goed ontwikkelde ‘soft skills’ zijn vandaag de dag zeer gegeerd op de arbeidsmarkt. Opleidingsprogramma’s waar starters hun communicatieve en sociale vaardigheden kunnen bijschaven, alsook kunnen leren hoe ze in groep dienen te werken vormen een significante meerwaarde op het cv.
  5. Verzorg uw ‘personal branding’ op sociale media: Starters kunnen sociale media aanwenden om zich te profileren als dé ideale kandidaat. Deze communicatietools zijn namelijk vandaag de dag uitgegroeid tot een rekruteringskanaal waardoor het dus van groot belang is dat professionals hun online reputatie aandachtig managen door onder andere hun profiel up to date te houden en ervoor te zorgen dat de informatie ten allen tijden volledig is.

Robert Half publiceerde een gids die de “do’s and don’ts” met betrekking tot digitale communicatiemiddelen weergeeft en professionals helpt om hun sociale netwerken te beheren.

Nota aan de redactie

Over dit onderzoek

Het onderzoek is een initiatief van Robert Half/Accountemps en werd uitgevoerd in december 2012 en januari 2013 in alle anonimiteit door Market Probe, een onafhankelijk onderzoeksbureau, bij 200 CFOs en financieel directeurs over heel België.

Over Accountemps

Accountemps is een gespecialiseerde divisie van de Amerikaanse groep Robert Half International Inc. De groep is marktleider op het vlak van gespecialiseerde uitzendarbeid en is genoteerd op de Beurs van New York. Sinds de opstart in België, meer dan 20 jaar geleden, is Accountemps gespecialiseerd in de tewerkstelling van tijdelijke boekhoudkundige en financiële kandidaten. In België heeft Accountemps vestigingen op 11 locaties: Antwerpen, Brussel, Charleroi, Gent, Groot-Bijgaarden, Hasselt, Herentals, Luik, Roeselare, Waver en Zaventem. Meer info op accountemps.be

Volg Accountemps via:

Twitter
Facebook
Youtube


[1] bron: halfjaarlijkse arbeidsmarktbalans van de VDAB-studiedienst, mei 2013, Halfjaarlijkse arbeidsmarktbalans, http://www.vdab.be/trends/arbeidsmarktbalans/Halfjaarlijks_arbeidsmarktbalans_mei2013.pdf .
[2] bron: halfjaarlijkse arbeidsmarktbalans van de VDAB-studiedienst, Halfjaarlijkse arbeidsmarktbalans, mei 2013, http://www.vdab.be/trends/arbeidsmarktbalans/Halfjaarlijks_arbeidsmarktbalans_mei2013.pdf .

Document: Diploma niet altijd genoeg

Deze pagina delen