De CFO van vandaag

di, 10/29/2013

Robert Half heeft een onafhankelijk onderzoek gevoerd bij 200 Belgische CFO’s en financieel directeurs naar de activiteiten van de CFO van vandaag.

Hieronder vindt u de voornaamste conclusies van het onderzoek:

  • De CFO’s en financieel directeurs besteden gemiddeld 54% aan financiële taken ten opzichte van 46% aan niet-financiële taken.
  • De drie meest tijdrovende financiële activiteiten van de CFO/financieel directeur zijn het beheer van de cashflow (76%), het beheer van de balans (68%) en de financiering van investeringen (58%).
  • De top drie activiteiten die de CFO uitvoert naast de financiële verantwoordelijkheden zijn het managen/supervisen van het finance- en accountingteam (55%), IT/telecommunicatie (45%) en juridische zaken (37%).

Frédérique Bruggeman, Managing Director Robert Half Belux zegt hier het volgende over: “Het takenpakket van de financieel verantwoordelijken is doorheen de jaren breder geworden in die zin dat het zich niet meer enkel beperkt tot het pure financiële werk. De CFO van vandaag werkt intensief samen met andere bedrijfsafdelingen met als doel ondersteuning te bieden voor strategieontwikkeling en besluitvorming. Dit heeft uiteraard een invloed op het profiel van de CFO. Hoewel technische financiële vaardigheden nog altijd belangrijk zijn, zijn deze niet langer de enige vereisten. Strategisch en commercieel inzicht, alsook sterke leiderschapsvaardigheden zijn ook uitgegroeid tot ‘need-to-have’ vaardigheden van de financieel verantwoordelijken.”

 

 

Deze pagina delen