De Belgische CFO verkiest een hoger loon, boven loopbaanontwikkeling en CEO worden

ma, 05/11/2015

Een hoger salaris, carrièreontwikkeling en gepromoveerd worden zijn elementen die voor elke werknemer van belang zijn. Toch geeft de meerderheid (55%) van de Belgische CFO’s en financieel directeuren de voorkeur aan een hogere verloning als het gaat om hun eigen persoonlijke professionele ontwikkeling. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van Robert Half, het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf, bij 200 Belgische CFO’s en financieel directeurs.

Joël Poilvache Director Robert Half geeft een woordje uitleg: “De moeilijke economische periode van de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat de lonen van veel senior managers en executives onder druk hebben gestaan. Verwacht wordt dat deze trend terug zal veranderen, zij het aan een traag tempo, naargelang de economie terug aantrekt.”

Joël Poilvache gaat verder: “Er is toch een duidelijke shift merkbaar naar een meer competentie- en prestatiegebonden verloning. Bedrijven doen steeds vaker een beroep op variabele verloningscomponenten zoals de bonus. Dit geeft bedrijven de kans om rekening te houden met de algehele bedrijfsprestaties en individueel behaalde resultaten. De nadruk in deze context ligt echter steeds meer op het individuele.”

De volgende vraag werd gesteld aan 200 CFO’s en financieel directeurs: “Als u aan uw loopbaan als CFO/financieel directeur denkt, waaraan geeft u dan de voorkeur bij uw eigen persoonlijke/professionele ontwikkeling?”

Hogere verloning

55%

Ontwikkeling als CFO/FD

25%

Meer operationele/strategische betrokkenheid

20%

Promotie tot CEO/Managing Director

18%

Niet-uitvoerende functie(s) bij andere organisaties

18%

Interim-/adviserende functies

2%

Bron: onafhankelijke enquête uitgevoerd in opdracht van Robert half bij 200 Belgische CFO’s en financieel directeurs – meerdere antwoorden toegestaan

Verdere ontwikkeling en strategische betrokkenheid, maar ook promotie tot CEO/Managing Director staat op het wenslijstje

Naast een hogere verloning, zegt een kwart van de Belgische financieel verantwoordelijken de voorkeur te geven aan de eigen ontwikkeling als CFO en financieel directeur, gevolgd door meer operationele en strategische betrokkenheid (20%), en promotie tot CEO/Managing Director (18%).

“De CFO is doorheen de jaren uitgegroeid tot een strategische business partner binnen het bedrijf waarbij hij/zij intensiever samenwerkt met andere bedrijfsafdelingen, de CEO en de raad van bestuur met als doel ondersteuning te bieden voor strategieontwikkeling en besluitvorming. Omdat de CFO en financieel directeur een steeds centralere rol inneemt in de organisatie, is het dus niet ongewoon dat ze uitgroeien tot de CEO of Managing Director van een bedrijf,” aldus Joël Poilvache.

Document: Persbericht: Robert Half - Belgische CFO's verkiezen een hoger loon

Deze pagina delen