Dit brengt 2022 voor de IT sector

Geplaatst door Robert Half op 29/11/2021
Geschatte leestijd: 2 minuten

In het post-corona-tijdperk spelen IT-teams een nog crucialere rol bij de ontwikkeling, uitvoering en ondersteuning van digitale projecten en telewerk. Investeren in nieuwe technologie is voor 35% van de CIO’s immers een topprioriteit waardoor de grote vraag naar sterke profielen met de juiste skills blijft aanhouden. Dat blijkt uit een bevraging van Robert Half bij 300 C-level-managers in kmo’s en grote bedrijven in België.

Vraag naar IT-profielen blijft hoog

De vraag naar geschikte IT-profielen is doorheen de coronacrisis hoog gebleven en dit blijft ook de verwachting in de komende maanden. Rekruteerders zijn daarbij vooral op zoek naar IT-managers, application-support-profielen, business analysts, IT-support-engineers en data- & BI-profielen (business intelligence).

IT-profielen kunnen bovendien zowat in elke sector terecht. Momenteel hebben vooral de logistieke sector, de retailsector, food en food processing, de infrastructuursector en de sector consumentengoederen veel openstaande IT-vacatures. Voor wie graag flexibel werkt, bijvoorbeeld om een bepaalde sector te leren kennen, is er goed nieuws: 25% van de CIO’s (Chief Information Officers) zal meer inzetten op tijdelijke profielen in de komende maanden.

De must-have-skills in IT

Naar welke skills zijn rekruteerders dan specifiek op zoek? Uit de bevraging blijkt dat deze 5 skills hoog op hun verlanglijstje staan: security & networking, cloud-expertise, data- en BI- kennis, AWS (Amazon Web Services) en Azure (cloud).

Specifieke diploma’s zijn doorgaans geen must in de IT-sector. Toch kan een bepaald certificaat wel de doorslag geven in het kader van een aanwervingsprocedure, zoals de certificaten ‘Certified Information Systems Auditor’ (CISA), ‘Information Technology Infrastructure Library’ (ITIL), ‘AWS certified cloud practitioner’, ‘Azure certifications’, ‘Project Management Professional’ (PMP) en ‘Certified Information Systems Security Professional’ (CISSP).

Soft skills als kers op de taart

Profielen die naast een goede technische kennis ook over de nodige soft skills beschikken, zijn gegeerd. Het gaat dan over skills als ‘business partnership’: het kunnen meedenken met de business. Ook werken en communiceren in teamverband wordt gewaardeerd door rekruteerders, net als de vaardigheid om technische kennis over te brengen naar mensen zonder technische achtergrond. Wie daarnaast goed kan plannen en organiseren, oog heeft voor agility of een gezonde nieuwsgierigheid aan de dag legt, heeft een streepje voor bij de aanwerving.

Hoge lonen, ook voor starters

IT-lonen zijn in het algemeen gestegen. Er worden ook – zelfs voor starters – hoge salarisvoorstellen gedaan om de juiste mensen aan te werven in een kandidaatgedreven omgeving. 1 op 10 CIO’s voorziet bovendien hogere bonussen in 2022.

Werkgevers beseffen dat ze zich zo aantrekkelijk mogelijk moeten profileren naar potentiële medewerkers toe. Naast hoge (starters)lonen investeren ze dan ook in nieuwe technologie. Dat maakt hun onderneming niet alleen productiever en efficiënter, het trekt ook de juiste kandidaten aan. IT-profielen willen namelijk zoveel mogelijk met de nieuwste technologieën kunnen werken om niet achterop te geraken.

Hoeveel zou ik moeten verdienen - of aanbieden?

Kom op een interactieve manier alles te weten over de salarissen voor tal van functies en trends binnen administratie, HR en office support, finance en boekhouding, IT en project en interim-management in België.

Naar de Salarisgids

Meer blogposts...