Naar deze vaardigheden is veel vraag in de administratieve sector

Geplaatst door Robert Half op 09/10/2019

Of je nu zelf op zoek bent naar een administratieve job of op zoek bent naar personeel, het werkt altijd in je voordeel als je op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Zo bleek uit onderzoek dat we deden voor onze jaarlijkse salarisgids dat er binnen de administratieve sector een groot tekort is aan bepaalde (administratieve) vaardigheden. Wij lijsten ze voor je op.

Meest gevraagde technische skills

Systemen zoals ERP (Enterprise Resource Planning) en payrollsystemen worden steeds belangrijker binnen bedrijven. En ook voor het verwerken van dossiers is steeds vaker kennis van bepaalde systemen vereist. 

Voor veel administratieve jobs is ervaring met systemen als MS Office en ERP-software (SAP, Navision, ...) daarom een vereiste. Het is voor veel werkgevers echter moeilijk om mensen te vinden die met deze systemen kunnen werken. Het kan dus zeer interessant zijn om jezelf hierin bij te scholen of om je medewerkers naar een training te sturen zodat ze met (een van) deze systemen leren werken.

Tekort aan talenknobbels

Naast deze technische skills is er ook veel vraag naar mensen die meerdere talen spreken, zeker bij bedrijven die in heel België of die ook in buurlanden actief zijn. Een talenknobbel is dus misschien geen administratieve vaardigheid op zich, maar voor veel administratieve functies is het wel een groot pluspunt. 

Het gaat dan in de eerste plaats om de talen Nederlands, Frans, Duits en Engels. Maar ook naar Spaans is bijvoorbeeld veel vraag binnen de logistieke sector. 

Wil je zelf een nieuwe taal leren? Ontdek hier welke manier van leren het beste bij jou past.

Belangrijke soft skills voor administratieve jobs

Wie werkzaam is in de administratieve sector moet naast het beheersen van technische skills en verschillende talen ook nog eens uitblinken in een aantal soft skills. Binnen de meeste administratieve functies heb je immers regelmatig contact met collega’s en klanten. 

Uit ons onderzoek blijkt dat er, wanneer het gaat om administratieve jobs, vooral vraag is naar deze 4 soft skills:

  • communicatieve vaardigheden,
  • probleemoplossend denken,
  • commerciële ingesteldheid,
  • zelfstandigheid.

En wat zijn die administratieve vaardigheden waard?

Gezien de brede set aan vaardigheden die tegenwoordig van administratieve medewerkers gevraagd worden, is het niet verrassend dat de lonen binnen deze sector gestegen zijn. Ben je benieuwd naar de gemiddelde lonen binnen de administratieve sector? Download dan onze salarisgids voor 2020!

Of u nu personeel wil aanwerven of een carrièreswitch overweegt, de Robert Half Salarisgids 2020 bevat alle informatie die u nodig hebt om goed geïnformeerd de volgende stap te zetten. Van loonschalen en de meest recente extralegale voordelen tot aanwervingstrends en informatie over een marktconform salaris: onze Salarisgids heeft het allemaal.

money icon
Wat is een marktconform salaris in uw sector?

In de Salarisgids vindt u wat het marktconform salaris is van de 100 meest gangbare functies binnen finance en accounting, IT en administratieve ondersteuning.

monitor icon
Kom meer te weten over de laatste trends op de arbeidsmarkt

Lees meer over de laatste aanwervingstrends, waaronder de gevolgen van de hoge vacaturegraad, de war for talent en de digitalisering en hoe u zich hierop voorbereidt.

chart icon
Lees bij over veel gevraagde vaardigheden.

Wat zijn de meest gevraagde profielen en de daarbij horende technische competenties en soft skills? Voor elk gespecialiseerd domein geven we u een overzicht van skills waar de meest gegeerde profielen over moeten beschikken.

Stuur me de Salarisgids
Gelieve uw voornaam in te vullen.
Gelieve uw achternaam in te vullen.
Gelieve uw e-mailadres in te vullen.
Gelieve een optie te kiezen.
Gelieve de gezochte functie in te vullen.
Gelieve uw bedrijf in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen
Gelieve de functie in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen

Gelieve de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring te lezen en aanvaarden.

Meer blogposts...