Dé 4 hr-trends van 2020 die je niet kunt negeren

Geplaatst door Robert Half op 09/10/2019

Elk jaar maken we bij Robert Half een salarisgids met daarin uitgebreide informatie over lonen, hr-trends en de meest gevraagde skills binnen finance & accounting, administratieve ondersteuning en IT.

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het huidige arbeidsklimaat vroegen we werknemers, hiring managers, CFO’s, CIO’s en senior managers om hun ervaringen en inzichten te delen.

De informatie die daaruit voortkomt is zowel interessant voor werkgevers als voor werknemers:

  • Als werkgever lees je waar je naar uit moet kijken bij nieuwe kandidaten, hoe je talent over de streep trekt en wat nieuwe werknemers van je verwachten.
  • Als kandidaat weet je wat je wel en wat je juist niet kunt vragen van een werkgever. 

Lees verder en ontdek welke hr-trends je komend jaar niet kunt negeren.

De bedrijfscultuur maakt hét verschil

De strijd om talent is nog niet voorbij. Het aantal werkaanbiedingen in België steeg in 2018 met 11,1%. En van deze vacatures werd 3,4% niet ingevuld. Kandidaten hebben het dus voor het kiezen en het wordt voor werkgevers steeds belangrijker om zich duidelijk te onderscheiden van hun concurrenten.

30% van de ondervraagde Belgen geeft aan dat het loon voor hun het belangrijkste aspect van hun job is. Opvallend genoeg geldt dit vooral voor oudere werknemers. De overige 70% maakt kenbaar dat andere factoren minstens even belangrijk zijn, zoals waardering van het werk, doorgroeimogelijkheden, flexibele uren, de mogelijkheid om thuis te werken en vooral ook de bedrijfscultuur. Oftewel: het volledige plaatje moet kloppen.

Een belangrijke hr-trend is dus dat er tijdens de sollicitatieronde niet alleen gefocust wordt op skills. Het is minstens even belangrijk om te bepalen of er een match is tussen het karakter van de kandidaat en de bedrijfscultuur.

Loonsverhoging: ja of nee?

De competitieve arbeidsmarkt heeft ook effect op de loonsverwachting van werknemers. Niet alleen de startlonen liggen gemiddeld hoger, werknemers verwachten bovendien regelmatig een loonsverhoging. 

In 2019 kreeg 1 op de 4 Belgen een loonsverhoging. Meer dan een kwart van de ondervraagden geeft bovendien aan dat ze in de eerste helft van 2020 opnieuw opslag verwachten. 

En wat is dan het juiste moment om opslag te vragen? Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat ze, nadat ze een half jaar tot een jaar aan anciënniteit hebben opgebouwd, opslag verdienen. Is opslag geen optie? 14% van de ondervraagden geeft aan dat ze dan op zoek zullen gaan naar een nieuwe job. Ongeveer 25% zal een half jaar wachten en het dan opnieuw vragen. 

De skills waar grote vraag naar gaat zijn

Welke skills denk je dat er belangrijk worden de komende jaren? Takenpakketten worden door de digitalisering diverser en werknemers moeten van almaar meer markten thuis zijn. Volgens de hiring managers die wij hierover spraken, zal er in 2020 vooral veel vraag zijn naar de volgende vaardigheden:

  • Een kwart verwacht dat emotionele intelligentie een serieus pluspunt gaat worden bij de selectie van kandidaten.  
  • Aangezien een aangename sfeer op de werkvloer steeds belangrijker wordt, is het van belang dat de onderling communicatie vlot verloopt. Een derde van de hiring managers verwacht daarom dat communicatieve vaardigheden steeds essentiëler worden.
  • Kennis van talen, zoals Frans en Engels is in bijna alle sectoren van groot belang. Steeds meer werkgevers zullen hier op selecteren om zo de concurrentie een stapje voor te blijven. Naast de ‘gewone’ talen, worden ook programmeertalen belangrijker. Lees hier hoe je je kennis nog bijschaaft om nog sterker te staan op de arbeidsmarkt.

Het vertrek van de babyboomers

De babyboomer-generatie bereikt stilaan de pensioenleeftijd en dit heeft een serieuze impact op bedrijven. Veel kennis en ervaring gaat verloren. Hierop anticiperend, geeft 60% van de werkgevers aan dat ze werken met teams waarin verschillende generaties samenwerken. Zo kan kennis worden overgedragen.

 

Alles weten over de hr-trends? Ontdek de Salarisgids

Of je nu personeel wilt werven of zelf uitkijkt naar de volgende fase van uw carrière, dankzij onze salarisgids begint je goed geïnformeerd aan uw volgende stap. Ontdek de Salarisgids en zorg dat uw kennis over hr-trends, loonschalen, extralegale voordelen en loonschalen up-to-date is.

Meer blogposts...