Binnenkort uitzendarbeid bij Vlaamse en Federale overheid

Geplaatst door Robert Half op 02/03/2018

Binnenkort zullen uitzendkrachten aan de slag kunnen bij de Vlaamse en de Federale overheden, maar ook bij de lokale besturen. Vandaag is dit nog zo goed als verboden. De Vlaamse regering keurde het ontwerpdecreet al goed, de Federale regering zal dat eerstdaags doen.

Onmiddellijke voordelen voor de sector

Deze maatregel beantwoordt de vraag van de uitzendsector naar een wettelijk stelsel voor overheden en levert werkgevers heel wat concrete voordelen op:

  • Snelle oplossing bij ziekte
  • Handig bij uitzonderlijk werk dat specifieke expertise vereist
  • Geen stijgende werkdruk bij afwezigheid van een collega
  • Onaangetaste dienstverlening

Ook wanneer een ambtenaar uitzonderlijk werk op het bord krijgt waar die persoon eigenlijk niet of te weinig de expertise voor heeft, kan een gespecialiseerde interimkracht alle betrokkenen tijd en geld besparen.

Niet met oog op vast werk

Belangrijk bij deze maatregel is dat men uitzendarbeid niet mag inzetten met het oog op vast werk, het zogenaamde ‘motief instroom’. Natuurlijk is een interimpositie wel handig voor de werknemer om zich te tonen en zo misschien een voorkeurspositie kunnen afdwingen met het oog op een eventuele latere selectieprocedure voor een vaste job.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

» Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Snel iemand nodig in uw organisatie of departement? Via onze divisie Accountemps vindt u financiële en boekhoudkundige uitzendkrachten en via OfficeTeam tijdelijke administratieve profielen. In beide gevallen bent u zeker van een diepgaand selectieproces en een uitgebreid netwerk van onmiddellijk beschikbaar talent.

Meer blogposts...