De Robert Half BEL20 CEO Tracker

Ontdek hoe de BEL20-CEO's hun huidige functie hebben bereikt

In welke mate is het loopbaantraject om een Belgische topmanager te worden geëvolueerd? Vormt een financiële achtergrond de sleutel tot succes of is een technologische achtergrond cruciaal in de toekomst?

De BEL20 CEO Tracker-slideshare toont de belangrijkste resultaten van Robert Halfs BEL20 CEO Tracker, waaronder het loopbaantraject, de opleiding, de leeftijd en de nationaliteit van de BEL20-CEO's.

Enkele van de opmerkelijkste bevindingen:

  • 23% van de CEO's studeerden aan de Katholieke Universiteit Leuven.
  • Er is slechts 1 vrouwelijke CEO.
  • De gemiddelde CEO is 55 jaar oud.

Bekijk de bovenstaande slideshare voor een synthese van de resultaten. In het persbericht over de BEL 20 CEO Tracker vindt u een uitgebreidere analyse van de resultaten.

"CEO's hebben vandaag een wisselende mix van vaardigheden en ervaring nodig om hun bedrijf met succes naar de toekomst te leiden. Steeds vaker zijn ze daartoe in staat dankzij een technologische of financiële achtergrond. Die trend krijgt ook steeds meer aandacht bij het aanwerven van leidinggevenden en senior managers binnen een bedrijf – vooral wanneer die achtergrond gepaard gaat met waardevolle softskills, zoals communicatie, aanpassingsvermogen en veerkracht."

– Philip Hendrickx, Managing Director, Robert Half Executive Search

Op zoek naar een leidinggevend profiel?

Robert Half Executive Search gaat samen met u op zoek naar de ideale kandidaat voor uw organisatie. Neem vandaag contact op voor een vertrouwelijk gesprek.

Over het onderzoek achter de Robert Half BEL20 CEO Tracker

Elk jaar doet Robert Half onderzoek naar de BEL20-CEO's door publiekelijk beschikbare informatiebronnen te raadplegen, waaronder bedrijfswebsites, financiële en bedrijfsaankondigingen, biografieën en persberichten over de BEL20-CEO's, om trends vast te stellen op het gebied van loopbaantrajecten, leeftijd en anciënniteit. Het onderzoek vond plaats van 1 oktober 2019 tot 31 december 2019. Alle resultaten zijn naar ons beste weten correct.