Meer personeelsverloop en andere jobtrends binnen de IT-sector

Geplaatst door Robert Half op 12/10/2017

Geen sector die sneller evolueert dan de technologiesector. Om de digitalisering en automatisering te kunnen volgen, zijn heel wat bedrijven genoodzaakt om nieuwe IT-professionals aan te werven. We zochten voor u uit wat de belangrijkste trends in deze continu evoluerende arbeidsmarkt zijn.

Noodgedwongen compromissen sluiten

‘Digital Belgium’, het actieplan dat de digitale visie voor ons land schetst, wil de positie van België op de digitale kaart versterken. Zo zou ons land niet alleen de top drie van de Europese ‘Digital Economy and Society Index’ moeten halen, maar zouden de digitale inspanningen op termijn ook 50.000 nieuwe jobs moeten creëren. Terwijl er in de technologiesector dus heel wat banen zullen bijkomen, daalt het aantal IT-professionals in België. Omdat de vraag naar gespecialiseerde technologische skills toeneemt, zien we een heuse ‘war for talent’ in het IT-landschap. Om het juiste IT-talent voor hun organisatie te strikken, zullen bedrijven dus noodgedwongen compromissen moeten sluiten.

Toegenomen personeelsverloop in de IT-sector

Een andere opvallende trend in de IT-sector is het toegenomen personeelsverloop. De afgelopen drie jaar veranderden bijna dubbel zoveel IT-professionals van job. En daar hebben ze zo hun redenen voor. Meer dan de helft wil graag meer gevarieerde professionele ervaring opdoen. Maar ook de slechte werk-privébalans in de IT-sector en het gebrek aan erkenning spelen mee in hun beslissing. IT-specialisten willen vooral werken in een omgeving waarin ze zich kunnen blijven ontwikkelen en kunnen bijblijven met de nieuwste technologieën. Als u uw IT-talent tevreden wil houden, moet u dus genoeg investeren in opleidingsmogelijkheden en een aangename en transparante werksfeer creëren.

Wat bepaalt het startloon van IT-professionals?

Het loon van een IT-professional hangt natuurlijk erg af van de functie. Maar ook andere factoren kunnen het startloon beïnvloeden. Om volgende redenen zouden werkgevers bereid zijn iets meer te betalen:

- Opleiding of kwalificaties

- Eerdere projectervaring

- Eerdere ervaring in een IT-bedrijf of in de IT-sector

- Eerdere ervaring in leiderschap

- Soft skills

In onze nieuwste Salarisgids vindt u de gangbare startsalarissen en nog meer interessante jobtrends in de IT-sector. 

Hoe ziet een marktconform salaris eruit?

Wilt u op de hoogte blijven van de gangbare salarissen, de nieuwste wervingstrends, de beste tools om toptalent aan te trekken en nog veel meer? Download de Salarisgids 2021 van Robert Half voor uw sector. Zo weet u zeker dat uw zoektocht naar toptalent of een nieuwe baan een succes wordt.

Stuur me de Salarisgids

Gelieve uw voornaam in te vullen.

Gelieve uw achternaam in te vullen.

Gelieve uw e-mailadres in te vullen.
Gelieve een optie te kiezen.

Gelieve de gezochte functie in te vullen.

Gelieve uw bedrijf in te vullen.

Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.

Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen

Gelieve de functie in te vullen.

Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.

Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen

Gelieve de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring te lezen en aanvaarden.

Meer blogposts...