Administratief medewerker

Wat doet een Administratief medewerker?

Een Administratief medewerker staat in voor het interne beheer en de externe relaties van het bedrijf, alsook het beheer van de transversale dossiers van zijn organisatie, wat een goede werking garandeert.

De Administratief medewerker is ook bekend als Secretaris, Office Assistant, Administratief bediende, Onthaalmedewerker, Onthaalbediende of Receptionist.

Wat zijn de taken van een Administratief medewerker?

De taken van een Administratief medewerker zijn uiteenlopend en hangen af van de structuur van de onderneming. Hij zorgt voor een goede informatiedoorstroming binnen het bedrijf, met name tussen medewerkers en managers. Hij is verantwoordelijk voor het schrijven van e-mails, het archiveren van correspondentie en het verwerken van de post (archiveren, sorteren, etc.).

Een Administratief medewerker staat ook in voor de telefonie (klanten, leveranciers, etc.), hij plant de nodige afspraken met zijn managers of verbindt hen met contactpersonen.

Wat zijn de vaardigheden en kenmerken van een Administratief medewerker?

  • Kennis hebben van tools voor kantoorautomatisering (MS Office, voicemail, etc.)
  • Administratieve procedures kennen
  • Goede interpersoonlijke vaardigheden hebben
  • Goede schrijf- en communicatievaardigheden hebben
  • Samenvattend denken
  • Zich comfortabel voelen aan de telefoon
  • Veelzijdig zijn

Welke opleiding is nodig om Administratief medewerker te worden?

Een Administratief medewerker heeft over het algemeen een opleiding secretariaat gevolgd (A2 Secretariaat + ervaring, administratief gerichte bachelor, etc.).

Andere trajecten kunnen ook in overweging genomen worden mits de nodige beroepservaring.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een Administratief medewerker?

Een Administratief medewerker kan doorgroeien naar een functie als Executive Assistant of zelfs Freelance administratief bediende, afhankelijk van zijn ambities en ervaring.

Jobs die lijken op Administratief medewerker: Aankoop-assistent, Commercieel administratief medewerker, Logistiek medewerker, Marketing assistent.

Salarisgids

Lees alles over loonschalen, populaire extralegale voordelen, aanwervingstrends en een marktconform salaris.

Lees meer

Cv-template

Het curriculum vitae of cv bepaalt de eerste indruk die een potentiële werkgever van u krijgt. Download gratis onze cv-template.

Lees meer

Carrièreadvies

Als een echte carrièrepartner staan we u graag bij met carrièreadvies. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe uitdaging of wilt doorgroeien.

Lees meer