Accounts Payable Accountant

Wat doet een Accounts Payable Accountant?

De Accounts Payable Accountant richt zich op de aankopen die zijn bedrijf doet bij leveranciers. Hij beheert met name de factuurverwerking en de algemene boekhouding.

De Accounts Payable Accountant wordt ook wel Financieel-administratief medewerker genoemd.

Wat zijn de taken van een Accounts Payable Accountant?

De taken van de Accounts Payable Accountant zijn gevarieerd en hangen af van de structuur van de onderneming. Hij zorgt voor de facturen tussen het bedrijf en de leverancier, dus gaat hij naar de verschillende afdelingen om ze te verzamelen en ze in te boeken. Hierdoor kan hij betalingen voor lopende of toekomstige orders dagelijks opvolgen en betalingsachterstanden vermijden.

Afhankelijk van de structuur van het bedrijf waar hij werkt, is het mogelijk dat de Accounts Payable Accountant ook instaat voor de betaling van de leveranciers.

Zoek jobs in je regio

Wat zijn de vaardigheden en kenmerken van een Accounts Payable Accountant?

  • Kennis hebben van boekhoudkundig management
  • Perfecte kennis hebben van boekhoudsoftware (EBP, Sage, Ciel, etc.)
  • Kennis hebben van de wetgeving inzake commerciële transacties
  • Goede communicatieve vaardigheden hebben
  • Goede kennis hebben van IT-tools
  • Goede analytische vaardigheden en een samenvattend vermogen hebben
  • Bekwaamheid in zakelijk Frans en Engels wordt sterk aanbevolen

Welke opleiding is nodig om Accounts Payable Accountant te worden?

Een Accounts Payable Accountant heeft doorgaans een bachelordiploma in het Boekhouden (met optie management of fiscaliteit) behaald.

Andere trajecten zijn echter mogelijk mits een specialisatie in boekhouding en management (bv.: C.B.C.E.C. - Belgische Kamer van Boekhouders in Luik). Deze functie is beschikbaar voor pas afgestudeerden op voorwaarde dat zij een stage, een opleiding of een werk-studieprogramma hebben gevolgd.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een Accounts Payable Accountant?

De Accounts Payable Accountant kan doorgroeien naar een functie als Hulpboekhouder en vervolgens naar een functie als Boekhouder. Afhankelijk van zijn ambities, ervaring en initiële opleiding kan hij doorgroeien naar een functie als Hoofdboekhouder.

Jobs die lijken op een Accounts Payable Accountant: Boekhouder, Hulpboekhouder, Hoofdboekhouder, Accounts Receivable Accountant, General Ledger Accountant, Finance Manager.

Salarisgids

Lees alles over loonschalen, populaire extralegale voordelen, aanwervingstrends en een marktconform salaris.

Lees meer

Cv-template

Het curriculum vitae of cv bepaalt de eerste indruk die een potentiële werkgever van u krijgt. Download gratis onze cv-template.

Lees meer

Carrièreadvies

Als een echte carrièrepartner staan we u graag bij met carrièreadvies. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe uitdaging of wilt doorgroeien.

Lees meer