Break the Bias en maak komaf met de vooroordelen tegenover vrouwen

Geplaatst door Robert Half op 08/03/2022

Internationale Vrouwendag (IWD), jaarlijks gevierd op 8 maart, is een wereldwijde dag om de sociale, economische, culturele en politieke verwezenlijkingen van vrouwen te vieren. Het thema van dit jaar is #BreakTheBias. Zoals de IWD-website uitlegt: "Of het nu opzettelijk of onbewust is, vooroordelen maken het voor vrouwen moeilijk om vooruit te komen. Weten dat vooroordelen bestaan is niet genoeg, er is actie nodig om het speelveld gelijk te maken."

Voor Robert Half is Internationale Vrouwendag een gelegenheid om stil te staan bij onze inspanningen om de kloof tussen mannen en vrouwen te dichten en het bewustzijn over de gelijkheid van vrouwen te vergroten. Het is ook een moment om onze lopende werkzaamheden te evalueren om diversiteit, gelijkheid en inclusie (DGI) te bevorderen en een bedrijfscultuur te stimuleren waarin iedereen zich kan verbinden, gedijen en groeien. Zoals uit de volgende voorbeelden blijkt, boeken we aanzienlijke vooruitgang op het vlak van deze cruciale doelstellingen.

Leidinggevende kansen voor vrouwen bij Robert Half

Meer dan de helft van het wereldwijde personeelsbestand van Robert Half bestaat uit vrouwen. Volgens het meest recente Corporate Citizenship Report van Robert Half bekleden vrouwen bijna de helft van de management- en leidinggevende functies bij ons bedrijf.*

Veel vrouwen bij Robert Half zijn actief bezig met het ontwikkelen en optimaliseren van hun leiderschapsvaardigheden binnen onze organisatie. Zo was in 2020 meer dan twee derde van de deelnemers aan Robert Half United Leadership Exchange, ons wereldwijde, vrijwillige interne mentorprogramma, een vrouw. En 88% van de leiders die vijf of meer keer als mentor hebben gefungeerd voor dit programma, zijn vrouwen.

Door werknemers gestuurde manieren om het personeelsbestand te verenigen

Employee Network Groups (ENG's), ook bekend als hulpgroepen voor werknemers, helpen bij Robert Half om een dynamische en inclusieve werkomgeving op te bouwen, waarin mensen zich op hun gemak voelen om zichzelf te zijn op het werk. Deze organisch gevormde en door de werknemers geleide ondersteuningssystemen verhogen ook de samenwerking tussen de bedrijven en versterken de blootstelling aan DGI-onderwerpen op een wereldwijd niveau, en versterken de zakelijke relaties met strategische allianties zoals Accounting & Financial Women's Alliance (AFWA), Women's Business Enterprise National Council (WBENC) en de Military Spouse Employment Partnership (MSEP), om er maar enkele te noemen.

Eén ENG in het bijzonder is erop gericht ons te helpen de genderkloof bij Robert Half te dichten: Global Women's Employee Network (GWEN). GWEN - dat in maart 2021 werd opgericht en meer dan 800 leden telt - heeft als missie de perspectieven van vrouwen te verdedigen en te versterken en netwerken, gemeenschappen en groeimogelijkheden voor vrouwen te creëren.

Verbintenissen en onderscheidingen

Enkele andere recente acties en verwezenlijkingen die helpen het engagement van Robert Half te onderstrepen om gendergelijkheid en DGI in onze organisatie - en daarbuiten - te bevorderen:

  • In 2021 riep Forbes Robert Half uit tot een van de Beste Werkgevers voor Vrouwen, een onderscheiding die ons bedrijf sinds 2019 elk jaar heeft ontvangen.
  • In 2021 werd Robert Half voor het derde opeenvolgende jaar door Forbes geselecteerd als een van de Beste Werkgevers voor Diversiteit. - In 2022 werd Robert Half voor het vierde opeenvolgende jaar geselecteerd voor de Bloomberg Gender-Equality Index.
  • Robert Half is ondertekenaar (sinds 2019) van het United Nations Global Compact (UNGC) en de Women's Empowerment Principles (WEP's), een gezamenlijk initiatief van de UNGC en de United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women. De zeven WEP's bouwen voort op de UNGC door beste praktijken aan te reiken voor het bevorderen van gendergelijkheid en het mondiger maken van vrouwen op de werkplek, op de markt en in de gemeenschap.
  • In 2020 ondertekende het senior management van Robert Half de CEO Action for Diversity & Inclusion pledge, waarin het zich engageerde om diversiteit op de werkvloer en in onze gemeenschappen te ondersteunen. In de geest van die belofte hebben we in datzelfde jaar onze Corporate Governance-richtlijnen aangepast om meer diversiteit in te bouwen in onze raad van bestuur en in onze opvolgingsplannen voor CEO's.
  • Robert Half steunt de promotie, groei en ontwikkeling van kleine bedrijven en/of bedrijven die eigendom zijn van minderheden, vrouwen, veteranen, gehandicapte veteranen en LGBTQ+ door middel van ons "Supplier Inclusion Initiative". Dit bedrijfsbrede programma heeft erkenning gekregen van vele organisaties en publicaties, waaronder de WBENC, Professional Woman's Magazine en Women's Enterprise USA Magazine.

*Het Corporate Citizenship Report van Robert Half biedt een diepgaande kijk op de voortdurende betrokkenheid van ons bedrijf bij de mensen en bedrijven die we wereldwijd van dienst zijn, en op de vele manieren waarop we ernaar streven om van ons bedrijf een fantastische plek om te werken te maken voor alle werknemers. Download het rapport hier.

Meer informatie over Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag wordt al meer dan een eeuw gevierd. Benieuwd naar meer? Op deze tijdlijn op de website van IWD kom je meer te weten over de geschiedenis van deze dag.

Benieuwd naar meer actuele trends? Aarzel niet en schrijf u in op onze nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief

Meer blogposts...