Een cv maken: wat is de beste cv opmaak

Naast de inhoud van jouw curriculum vitae, is de opmaak van jouw cv ook erg belangrijk. Een professionele, formele en duidelijke cv opmaak kan ervoor zorgen dat degene die jouw document onder ogen krijgt, net dat zetje in de rug krijgt om je uit te nodigen op een sollicitatiegesprek.

Andersom is dit natuurlijk ook het geval: heb je een Curriculum Vitae met een slordige en onoverzichtelijke lay-out, dan is de kans groot dat dit ervoor kan zorgen dat je niet uitgenodigd wordt voor een gesprek. Hoe je de beste cv opmaak precies realiseert bij het samenstellen van dit document, lees je op deze pagina.

Het lettertype van jouw cv

De eerste stap van het creëren van een curriculum vitae met een professionele cv lay-out, is het kiezen van het juiste lettertype. De meest gebruikte lettertypes voor een cv zijn de lettertypes Helvetica, Arial, Georgia en Times New Roman. Door alle lettertypes eens uit te proberen bij jouw cv, kom je er vanzelf achter welk lettertype het beste jouw cv past.

Afbeeldingen in jouw cv

Als je wil dat jouw curriculum vitae goed opvalt tussen de vele cv's van andere kandidaten, kun je een afbeelding in jouw document plaatsen. Kies bijvoorbeeld een representatieve foto van jezelf waar je er professioneel en zakelijk uit ziet en plaats deze netjes in jouw cv. Onderbreek hierbij niet de belangrijke tekst van het document, maar plaats de afbeelding op een logische plaats in jouw cv.

Tips voor een goede cv lay-out

Het maken van een cv lijkt eenvoudig, maar er worden nog steeds veel documenten opgestuurd naar bedrijven die eigenlijk niet voldoen aan de kwaliteitseisen van een goede cv. Wil je voorkomen dat je afgekeurd wordt voor een functie op basis van de lay-out van jouw cv, dan, kun je onderstaande drie tips raadplegen om jouw cv lay-out professioneel te laten ogen.

  • Gebruik bullets in je curriculum vitae. Zeker als je veel informatie op moet sommen, zijn bullets overzichtelijker dan een lap tekst.
  • Gebruik kleur in je curriculum vitae om deze beter op te laten vallen. Kies wel kleuren die bij het doel van jouw cv passen, namelijk het vinden van de perfecte job. Kleuren als roze, oranje en groen zijn wellicht niet de beste optie.
  • Zet niet te veel op één pagina, maar houd het overzichtelijk.

Laat iemand anders naar jouw cv kijken

De belangrijkste tip bij het maken van de beste cv opmaak, is dat je jouw curriculum vitae niet meteen opstuurt naar het bedrijf waar je gaat solliciteren. Laat eerst altijd iemand anders naar jouw document kijken, zodat fouten of onduidelijkheden nog uit de opmaak van jouw cv worden gehaald voor je jouw document opstuurt. Heb je jouw cv eenmaal opgestuurd, dan kun je helaas niet meer terug en kun je eventuele fouten in de opmaak niet meer herstellen.

Het maken van de cv lay-out uitbesteden

Ben je niet zo goed met computers en weet je niet hoe je jouw cv professioneel vorm kan geven? Ga dan niet zelf aan de slag om een curriculum vitae in elkaar te zetten die onprofessioneel oogt, maar kies er in dit geval voor om het vormgeven van jouw cv uit te besteden aan een professionele designer. In dit geval betaal je een klein bedrag aan deze professionele designer voor het vormgeven van jouw document, maar krijg je er wel een perfect cv voor terug.

 

 

Deze pagina delen