Wat maakt van Robert Half een aantrekkelijke werkgever

Geplaatst door Robert Half op 15/03/2023
Geschatte leestijd: 6 minuten

Over Robert Half

Robert Half werd opgericht in 1948 en is de grootste rekruteringsspecialist ter wereld. We bestaan al meer dan 70 jaar en we hebben in die tijd veel zien veranderen, ook in onze eigen organisatie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe perspectieven om ons denken te verbreden en onze toekomst opnieuw vorm te geven.

Een constante in onze jarenlange geschiedenis is dat we mensen aan een job willen helpen die hen voldoening schenkt en waarin ze hun vaardigheden en interesses optimaal kunnen gebruiken - en dat geldt ook voor de mensen die we voor onze eigen teams aanwerven. We weten welk verschil het maakt als onze werknemers zich gewaardeerd voelen, eerlijk gecompenseerd worden en vooruitgang in hun carrière kunnen boeken.

Wat maakt ons zo bijzonder?

Er zijn verschillende redenen om een job bij Robert Half te overwegen. Hieronder lees je er alvast een paar:

1. Great Place to Work

Nadat we door Forbes al meerdere malen erkend zijn als een van de World’s Best Employers – en we daar bovenop het enige bedrijf voor talentoplossingen zijn die deze onderscheiding kreeg in de categorie Business Services en Supplies, zijn we ook door het Great Place to Work Institute ® geselecteerd als één van de drie Best Workplaces van België in de categorie middelgrote bedrijven (250 tot 500 werknemers).

Zo’n erkenning is niet niks. Op basis van een uitgebreide survey en een diepgaande audit, deelt het Great Place to Work ® Institute in samenwerking met Vlerick Management School jaarlijks erkenningen uit aan bedrijven die het verschil maken voor hun werknemers. Zij definiëren dergelijke werkplekken als bedrijven waar je vertrouwen hebt in de mensen met wie en voor wie je werkt, je trots kan zijn op wat je doet en je daarbij ook nog plezier beleeft in je job en met je collega’s.

2. Carrièremogelijkheden

Bij Robert Half zijn er geen grenzen aan waar hard werk en talent je heen kunnen leiden. We streven ernaar alle werknemers binnen ons bedrijf te helpen hun professionele weg te vinden en hun vaardigheden en expertise te laten ontwikkelen door vernieuwende projecten aan te bieden en een boeiende, ondersteunende en inclusieve werkomgeving te creëren. We geven onze werknemers de middelen die ze nodig hebben om te slagen. Met geavanceerde technologie, trainingen van wereldklasse en ontwikkeling van vaardigheden - waaronder ons online aanbod met duizenden online cursussen, video's en boeken over een diverse topics - kunnen onze werknemers hier tijdens hun hele carrière voortdurend bijleren.

Het zal dan ook niet verbazen dat er bij Robert Half professionals werken die al jarenlang bij ons in dienst zijn. Ons senior leadership bestaat uit collega's die een carrière hebben uitgebouwd binnen de organisatie, vaak op meerdere locaties over de hele wereld.

3. Work happy, work healthy

Met dit motto focussen wij op het geluk en het welzijn van onze medewerker, want die zijn de belangrijkste schakel in de uitstekende werking van Robert Half. We dragen zorg voor onze medewerkers, en dat doen we op verschillende manieren: we geven je de mogelijkheid om het evenwicht te vinden tussen je professionele en persoonlijke leven door flexibel en hybride werk aan te bieden, via een innovatief platform heb je 24 op 7 toegang tot psychische begeleiding, juridische assistentie en zoveel meer.

Ben je geïnteresseerd in een buitenlands avontuur? Of je nu woont in Brussel, Londen, San Francisco of Tokio, Robert Half heeft waarschijnlijk een kantoor op de locatie naar keuze. Met meer dan 300 kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië raakt Robert Half de carrières van professionals en bedrijven over de hele wereld. Veel van onze medewerkers verhuizen ook binnen ons bedrijf, en we helpen hen graag verhuizen voor hun volgende grote kans op een andere locatie.

4. Stabiliteit en innovatie

Robert Half bestaat al een tijdje, maar dat betekent niet dat we een bedrijf zijn dat in het verleden is blijven steken. We zijn trots op wie we zijn en wat we bereikt hebben, maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe en andere perspectieven.

Onze teams zijn innovatief en altijd bereid om nieuwe uitdagingen aan te gaan in de snel evoluerende bedrijfswereld van vandaag, en dat maakt ons tot een van de beste aanbieders van talentoplossingen die er zijn. Geloof ons niet zomaar op ons woord: Robert Half staat sinds 1998 elk jaar op de lijst van Fortune's "World's Most Admired Companies". We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s die creatieve en vernieuwende ideeën binnenbrengen. Dit is voor ons primordiaal voor onze eigen groei en ontwikkeling als bedrijf.

5. Correcte verloning en erkenning

Bij ons word je beloond voor je werk. Jaarlijks voeren wij in het kader van onze Salarisgids onderzoek uit naar de gangbare salarissen op de markt. Hierdoor hebben wij een duidelijk zicht op marktconforme lonen. Het zou dan ook vreemd zijn moesten wij onze medewerkers niet correct verlonen. We erkennen wat je waard bent en bieden je een compensatie- en voordelenpakket dat uniek is in de sector. Denk aan: een Flex Income Plan, waarmee je budget kan aanwenden om bestaande voordelen te diversifiëren en op maat samen te stellen, een competitief basisloon en verschillende aanvullende verzekeringen.

Om onze waardering te uiten voor het harde werk van onze werknemers, hebben we verschillende erkenningsprogramma’s uitgewerkt waaraan je kan deelnemen. Winnaars mogen mee op trip naar Monaco of Las Vegas en krijgen de kans om unieke conferenties bij te wonen, samen met collega’s van over de hele wereld. Maar prestaties worden ook beloond dankzij een hoogstaand bonusplan

 

6. Diversiteit, gelijkheid en inclusie

Diversiteit, gelijkheid en inclusie (DGI) zijn woorden die we bij Robert Half niet licht opvatten. Onze stichter, Bob Half, zette zich vanaf het begin in voor gelijke werkgelegenheid, door te lobbyen tegen discriminerende aanwervingspolitiek die in die tijd in de uitzendsector gangbaar was. 70 jaar later hebben we sterke programma's opgebouwd om DGI op de werkplek te bevorderen en staat ethiek centraal in alles wat we doen.

We willen een bedrijfscultuur waarin alle mensen zich kunnen verbinden en groeien. Als wereldwijde organisatie erkennen we dat het belangrijk is dat een verscheidenheid aan achtergronden, perspectieven en ervaringen in de hele onderneming vertegenwoordigd is. Dit omvat mensen van verschillende etniciteit, ras, godsdienst, geslacht, seksuele geaardheid, fysieke mogelijkheden, leeftijd, onderwijsachtergrond en sociale klasse.

Onze DGI-programma's zijn opgebouwd rond de interesses en prioriteiten van onze werknemers. Enkele recente voorbeelden zijn onze Employee Network Groups, discussiegroepen binnen ons bedrijf die organisch ontstaan rond een gemeenschappelijk doel, interesse of achtergrond.

 

7. For the greater good

Of je nu in het talent solutions team zit of in het corporate team, je werk kan echt bijdragen aan het veranderen van levens. Enerzijds bieden we werkzoekenden kansen die ze uit zichzelf misschien niet zouden vinden en voeden hun carrière en anderzijds helpen we bedrijven het talent te vinden dat ze nodig hebben om hun doelstellingen te bereiken.

Een andere manier waarop we als bedrijf werken om levens te veranderen, is door het onze medewerkers gemakkelijk te maken om te doneren aan doelen die hen nauw. Naast liefdadigheidsevenementen voor het hele bedrijf bieden we ook mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, zodat onze werknemers betrokken zijn op een manier die bij hen past.

Door deze inspanningen steunen we onze collega’s in hun werk om positieve veranderingen in de gemeenschap teweeg te brengen en doelen te steunen die hen nauw aan het hart liggen. En wij geloven er rotsvast in dat deze initiatieven onze werknemers nog meer redenen geven om zich trots te voelen deel uit te maken van het Robert Half team.

Welk pad wil jij bewandelen?

Nu je meer weet over ons bedrijf en waar we voor staan, vraag je je misschien af wat voor soort carrière je bij ons kunt opbouwen.

Robert Half biedt verschillende carrièremogelijkheden om professionals naar hun volgende doel te helpen, en je zult werken met en leren van een zeer getalenteerde groep mensen. Onze teams zijn gespecialiseerd in allerlei sectoren, terwijl onze bedrijfsteams de organisatie helpen innoveren en topprestaties leveren.

  • Ons recruitmentteam: Als je houdt van een snelle, boeiende en lonende werkomgeving, dan is werving misschien het juiste carrièrepad voor jou. Onze recruiters zeggen vaak dat het helpen van kandidaten aan de perfecte job het mooiste aspect van hun takenpakket is. Onze recruiters zijn gespecialiseerd in administratie, HR en office support, finance en boekhouding, IT en legal. Veel van onze professionals hebben achtergronden in deze industrieën en hebben een succesvolle rekruteringscarrière opgebouwd. Je kunt je kennis van de sector benutten of ontwikkelen terwijl je werkt met en leert van de besten. 
  • Ons administratief team: we zijn maar zo sterk als onze funderingen, en die funderingen zijn onze administratieve support professionals. Zij bieden een allround ondersteuning aan onze business en sales teams, waardoor de organisatie efficiënt functioneert.
  • Ons Corporate services team: Dat we een rekruteringsspecialist zijn, betekent niet dat iedereen bij Robert Half een recruiting professional is. We zouden niet zijn uitgegroeid tot het bedrijf dat we vandaag zijn zonder het corporate services team, dat een grote verscheidenheid aan boeiende carrièremogelijkheden in alle bedrijfsfuncties biedt. Het corporate service team maakt het mogelijk dat onze recruiters elk jaar vele duizenden mensen in vaste en tijdelijke functies plaatsen. Onze onderneming innoveert voortdurend, en onze teams van IT, human resources, marketing, financiën en operationele ondersteuning werken samen om innoverend te blijven en van onze organisatie een geweldige werkplek te maken.

 

 

Meer blogposts...