Wat met verloning in 2015? Vertrouwen bij HR-managers vertaalt zich in een voorzichtig positief loonvooruitzicht [infographic]

Gesterkt door de voorzichtige heropleving van de economie verwachten steeds meer HR-managers dat lonen en bonussen in 2015 zullen toenemen.

Dit blijkt uit een internationaal onafhankelijk onderzoek over verloning uitgevoerd in opdracht van Robert Half, het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf, bij 1200 HR-managers in zeven Europese landen waaronder 200 Belgische HR-managers.

Verloning in België
Zowat 1 op 4 van de Belgische HR-managers verwacht dat de lonen van hun werknemers dit jaar zullen stijgen. Dit betekent een duidelijke kentering tegenover 2014 en 2013. Volgens de studie kent 86% van de Belgische ondernemingen ook bonussen toe aan werknemers. Dit is een stijging van 16% ten opzichte van 2013.

Verloning in de regio’s
Vooral in Vlaanderen wordt verwacht dat de lonen zullen toenemen. Brusselse en Waalse HR-managers zijn duidelijk minder uitgesproken.

Verloning in Europa
Ondanks de positieve evolutie staat België op de laatste plaats in het Europese klassement van de loonsverwachtingen voor 2015. Gemiddeld 38% van de 1200 ondervraagde HR-verantwoordelijken in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en België geeft aan dat de lonen van bestaande medewerkers zullen toenemen in hun land. Met 24% zit België niet alleen sterk onder het Europese gemiddelde, België is ook hekkensluiter in de rangschikking. 

Deze pagina delen