"We hebben er geen tijd voor". "We hebben er geen budget voor". Er zal altijd wel een reden (of excuus) zijn om personeelsopleiding en het organiseren van activiteiten voor de professionele ontwikkeling onderaan de prioriteitenlijst van een bedrijf te zetten. Maar eigenlijk moet permanente vorming beschouwd worden als een essentieel initiatief.

Werknemers die voelen dat hun bedrijf investeert in hun carrière zullen waarschijnlijk harder werken en langer bij het bedrijf blijven. Bovendien zorgt het verstrekken van doelgerichte permanente opleidingen ervoor dat uw personeel veelzijdiger wordt en efficiënter kan ingezet worden binnen het bedrijf waar dus ook de organisatie baat bij heeft.

Hier zijn enkele tips om u te helpen permanente vorming van het personeel in uw bedrijf toe te passen:

Zoek de hotspots

Bepaal welke vaardigheden het waardevolst zullen zijn voor uw team in de nabije en verre toekomst, en investeer in permanente vorming op die domeinen.

Multidisciplinaire vorming

Werknemers een permanente vorming aanbieden om uiteenlopende projecten te beheren, kan hen helpen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en gemotiveerd en geëngageerd te blijven in hun werk. Niet alleen verbetert cross-training de basiskracht van de groep, maar de werknemer van tijd tot tijd uit zijn comfortzone halen tijdens deze permanente opleidingen houdt ook verveling op afstand.

Mentoring aanmoedigen

Mentors helpen minder ervaren professionals om hun leercurve te verkleinen, om zich gemakkelijker aan te passen aan de bedrijfscultuur, en om sneller substantiële bijdragen te leveren. Werknemers die de rol van mentor op zich nemen, ontwikkelen hun leiderschap en mentorvaardigheden, wat hun waarde voor de organisatie verhoogt. Zij kunnen ook meer professionele voldoening halen uit het helpen bij de permanente vorming van anderen.

Profiteer van institutionele kennis

Sommige bedrijven proberen de investeringen in deze context in te perken door managers binnen het bedrijf of meer ervaren werknemers les te laten geven aan het minder ervaren personeel. Deze strategie biedt veel van de voordelen van mentoring, maar dan wel op een grotere schaal.

Geef kennis door

Indien u werknemers seminaries of conferenties laat bijwonen, haal dan het maximum uit uw investering. Vraag hen om de zaken die zij geleerd hebben tijdens de opleiding te delen met de andere teamleden. Laat hen bijvoorbeeld tijdens een personeelsvergadering verslag uitbrengen waarbij zij de belangrijkste details van de vormingssessie schetsen.

Je werknemers permanente opleiding en persoonlijke ontwikkeling aanbieden, is voor de bedrijven een van de meest efficiënte manieren om waardevolle personeelsleden te behouden, de productiviteit te verhogen en loyauteit tegenover het bedrijf te kweken.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op de Work Life Blog van Robert Half Australië.