Wanneer je aan een nieuwe job begint, ben je doorgaans gretig en enthousiast. Je zit boordevol optimisme over de persoonlijke, professionele en financiële voordelen die de job je zal bieden. Maar als je al lang dezelfde job uitoefent, kun je gemakkelijk het gevoel krijgen dat je vastzit in een sleur, met van dag tot dag weinig uitdagingen, inspiratie en afwisseling.

Hoe je presteert op je werk, hangt sterk af van de mate waarin je gemotiveerd bent. Na een tijdje ontdek je misschien dat je effectief een andere richting wil inslaan.

Welke waarschuwingssignalen wijzen erop dat het voor jou hét moment is om van carrière te veranderen en een nieuwe uitdaging aan te gaan?

Zoek meteen een andere job


Een carrièreswitch binnen dezelfde onderneming

Je kunt je natuurlijk aanmelden voor een interne promotie, of de overstap maken naar een ander bedrijf in dezelfde sector. Maar als het soort werk dat je doet je fundamenteel verveelt of ongelukkig maakt, kun je dit gevoel waarschijnlijk moeilijk van je afschudden, zelfs al krijg je een nieuwe job. In dat geval is het misschien beter om van carrière te veranderen.

Het loont echter de moeite om voor ogen te houden dat het gras niet altijd groener is aan de andere kant, en dat je heel voorzichtig te werk moet gaan wanneer je een carrièreswitch overweegt.

 

Op zoek naar meer uitdaging?

Als je je ongeïnteresseerd voelt en je het idee hebt dat je op je werk nergens naartoe gaat, kun je dit altijd eens aankaarten bij je baas en hem of haar laten weten dat je uitdagendere taken wilt uitvoeren. Wie weet duiken er wel kansen op voor een promotie.

Uiteindelijk moet iedereen zichzelf de vraag stellen of de redenen waarom ze overwegen van job te veranderen onoverkomelijk zijn. Als je die redenen kunt aanpakken, is een dergelijke drastische stap misschien niet nodig. Als je echter iemand bent die van verandering en nieuwe ervaringen houdt, dan kan het weleens de beste keuze blijken om een andere richting in te slaan.

Onderzoek alle mogelijkheden, weeg de kosten en voordelen af van blijven of vertrekken, en denk lang en diep na over je beslissing.

 

Staat je besluit vast?

Zoek een nieuwe uitdaging