Valentijnskriebels: wat met een relatie op het werk?

Met je collega’s breng je doorgaans veel tijd door, in vele gevallen zelfs meer dan met vrienden en familie.

Dan komt het weleens voor dat je professionele relatie uitgroeit tot iets meer. Wat doe je als je verliefd wordt op een collega? Dat hangt af van de situatie, jullie onderlinge werkverhouding en het bedrijfsbeleid. Toch heeft een relatie op het werk weinig slaagkansen zonder deze drie essentiële elementen: discretie, duidelijkheid en goede afspraken.

Een relatie op het werk: wees eerlijk en open

Ben je verliefd geworden op een collega en zijn jullie intussen een relatie begonnen? Dan hoef je dat niet stil te houden. Door er open over te communiceren, voorkom je dat jullie relatie bekend raakt via het roddelcircuit en hou je de wilde verhalen in toom. Maar hou het wel discreet. Je hoeft niet aan het hele bedrijf een mail te sturen met daarin jullie ‘blijde boodschap’. Licht enkel de collega’s in waarmee jullie nauw samenwerken. Ook jullie directe leidinggevende en de HR-verantwoordelijke hebben er belang bij om op de hoogte te zijn van jullie relatie. Komt een relatie op het werk vandaag veel voor?  Wordt het geaccepteerd onder de werknemers? Cijfers tonen aan dat het taboe voor velen allang lijkt doorbroken te zijn. De meest recente bevindingen komen van de Nederlandse social discovery site Twoo:

  • Ruim 55% van onze noorderburen ziet een avontuurtje op de werkvloer wel zitten.
  • Voornamelijk mannen (58,9%), maar ook veel vrouwen (49,7%) staan open voor het idee.
  • Meer mannen (19,9%) dan vrouwen (13,8%) hadden al eens een relatie op het werk. 

Liefde op het werk? Kies voor duidelijkheid

Wees duidelijk over jullie relatie en vooral over hoe die jullie werk níét zal beïnvloeden. Zo voorkom je scheve blikken van collega’s, die in elk professioneel contact tussen je partner en jou een samenzwering vermoeden. Hoe je het ontstaan van roddels en ontevredenheid bij collega’s kunt vermijden? Door jezelf en je relatie low-profile op te stellen.

  • Werk niet met z’n tweetjes aan een project, maar betrek er andere collega’s bij.
  • Samen lunchen kan natuurlijk wel, maar maak er geen gewoonte van. Je wil op het werk niet gezien worden als deel van ‘het koppeltje’, maar vooral als een individuele werknemer.
  • Lichamelijk contact is uiteraard een ‘no-go’. Geen klef gedoe op de werkvloer, dat wekt alleen maar irritatie op.
  • Ook op informele gelegenheden, zoals een bedrijfsfeest, is het beter om niet alleen elkaars gezelschap op te zoeken. Blijf sociaal en onderhoud je contacten met alle collega’s. ‘Mingle!’ 

Goede afspraken, goede vrienden

Als je relatie op het werk een nefaste invloed heeft op je prestaties, kan je werkgever daar wel sancties aan verbinden – mits er eerst een formele waarschuwing heeft plaatsgevonden. Ongepast gedrag wordt namelijk niet getolereerd op de werkvloer. De sanctie die eventueel opgelegd wordt, is ook aan regels onderhevig. Zo mag er niet aan de ‘essentiële arbeidsvoorwaarden’ geraakt worden. Overplaatsing van een werknemer kan enkel als die ‘position switch’ geen invloed heeft op loon, functie of werkrooster. Een relatie op het werk is dus mogelijk, maar het is belangrijk om duidelijkheid te scheppen voor alle betrokken partijen. Goede afspraken maken goede vrienden!

Deze pagina delen