Essentiële zaken zoals uw personeelsbeleid, investeringen in hardware en software en een noodplan voor verschillende bedrijfsscenario’s zijn niet altijd even leuk. Net als bij alle andere beleidsmatige en procedurele updates is het verstandig om uw juridisch team en HR-manager te raadplegen bij het bepalen van uw strategie.

Valkuilen

Niet up-to-date blijven. Een gedateerd beleid of verouderde systemen en actieplannen kunnen meer kwaad aanrichten dan goed doen. Misschien hadden grondige herzieningen van uw strategie voor bijvoorbeeld een brand, een inbreuk op de veiligheidsvoorschriften of een mediacrisis al lang van kracht moeten zijn.

De vinger niet aan de pols houden. Aanpassingen in de regelgeving kunnen een grote impact hebben op kleine en middelgrote ondernemingen. Zonder de juiste informatie over nieuwe trends binnen uw branche is het onmogelijk de juiste vragen te stellen of uw adviseurs proactief de nieuwste ontwikkelingen op te nemen in uw strategie.

Denken dat tijd en geld beter ergens anders aan kunnen worden besteed. Het is heel gemakkelijk om zaken te negeren die niet direct winst opleveren, maar tegen welke prijs? Het investeren van tijd, hulpmiddelen en geld in marketing is bijvoorbeeld een goed idee, maar niet als u geen backendsystemen hebt om nieuwe klanten te ondersteunen.

Hoe dan wel?

Herzie uw personeelsbeleid. Zorg dat het nauwkeurig, specifiek en actueel is, zeker wat betreft de wetgeving voor arbeidsrecht, gezondheid, veiligheid en internetgebruik. Het personeelshandboek moet voor elke werknemer duidelijk zijn en alle updates moeten gecommuniceerd worden aan het volledige personeelsbestand.

Moderniseer uw technologie. Vasthouden aan verouderde hardware en software staat uw productiviteit snel in de weg. Nieuwe apparatuur kost natuurlijk geld, maar time is money. Telefoontjes naar de IT-afdeling om problemen op te lossen vermindert ook de productiviteit. Ook wanneer klanten met geavanceerdere systemen werken of terwijl je lang moet wachten om bestanden te openen en te downloaden, tikt de tijd weg.

Controleer de veiligheid. Bedrijven worden steeds kwetsbaarder voor  e-mailvirussen, ongeautoriseerde toegang tot systemen en gegevensdiefstal. Kmo's zouden toereikende veiligheidssystemen en technisch personeel moeten hebben om hun beveiliging te garanderen.

Wees op alles voorbereid. Veel bedrijven leggen backupsystemen aan om online bestanden te recupereren, mocht hun kantoor door bijvoorbeeld een natuurramp worden getroffen. Past het plan dat u hebt ontwikkeld nog steeds bij de behoeften van uw organisatie? Denk ook eens aan een noodplan voor andere soorten crisissen, zoals de plotselinge ziekte van een onmisbare medewerker, een rechtzaak tegen uw bedrijf of het verlies van een zeer belangrijke klant.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op de Work Life Blog van Robert Half Australië.