Nieuws en opinie

Krijg exclusieve wervingsinzichten op de nieuwste trends en uitdagingen op het gebied van werving en selectie in de markt

8 redenen om een executive searchspecialist onder de arm te nemen

Jeff Bezos stapte recent op als CEO bij Amazon. Niet alleen was hij de oprichter van het bedrijf, hij was ook jarenlang hét gezicht ervan. Geen simpele taak om zo’n zwaargewicht op te volgen. Het is een ware kunst om gekwalificeerde, performante leidinggevenden te vinden, en de zoektocht naar de juiste kandidaat kan enorm lang en complex zijn. Om een doordachte beslissing te kunnen nemen, leest u hier waarom het interessant kan zijn om een beroep te doen op een 'retained' executive searchbureau om het ideale talent voor uw seniorfuncties te vinden.

Welke functies worden de komende jaren relevant in de IT-sector?

Kunstmatige intelligentie en robotica vormen een bedreiging voor talloze banen. Maar er zijn heel wat mogelijkheden voor ontwikkeling of omscholing, met name in de IT-sector, en paradoxaal genoeg hebben niet al die opkomende functies een digitaal karakter.

Lonen in de IT-sector: de belangrijkste trends

De vraag naar IT-profielen overstijgt het aanbod. Hierdoor liggen lonen hoger en worden er vaker extralegale fiscale voordelen aangeboden. Lees meer over de laatste ontwikkelingen binnen deze sector!