Elke onderneming wil groeien en niet ter plaatse blijven trappelen. Dat zal in uw bedrijf vast niet anders zijn. Aangezien uw werknemers de drijvende motor zijn van uw bedrijf, zijn zij een essentiële factor in die beoogde groei.

Dus wil u steeds beter doen en uw bedrijf een stevige boost geven, dan doet u er goed aan te investeren in uw werknemers.

Echt werk maken van talent management doet u het best door vaardigheden te versterken en uw werknemers als professional te doen groeien. Daarom maken we graag reclame voor een weloverwogen opleidingsbudget als extralegaal voordeel.

Hoe een opleidingsbudget zichzelf terugbetaalt

Als Belgisch bedrijf bent u bij wet verplicht om minstens gemiddeld twee opleidingsdagen per werknemer per jaar te voorzien. Dat hoeft niet te betekenen dat u zelf moet onderwijzen. 

Return on investment

Een opleidingsbudget betaalt zichzelf terug.

1. Up-to-date als bedrijf

U hebt al veel geïnvesteerd in elke werknemer. Het is een feit dat hun kennis op termijn veroudert. Door uw werknemers bij te scholen houdt u als bedrijf de vinger aan de pols van de sector.

2. Meer skills = grotere klanten

Een bredere skill set betekent dat u als onderneming meer kan aanbieden. Zo vergroot u niet enkel de mogelijkheden voor uw bestaande projecten, maar opent een opleidingsbudget ook deuren naar grotere klanten. (en dus grotere contracten)

3. Gemotiveerde werknemers = betere retentie

Werknemers zullen voelen dat u het goed met hen voorheeft en dat ze beter worden in hun vak. Dat maakt dat ze gemotiveerder werken: stijgende jobtevredenheid en dus goed voor uw retentiepercentage

 

Hoe besteedt u het best een opleidingsbudget?

Het heeft geen zin om uw werknemers naar eender welke opleiding of conferentie te sturen. Overweeg eerst welke vaardigheden vanuit strategisch oogpunt interessant zijn voor uw bedrijf. En overleg uiteraard met uw werknemer. Laat hem of haar zo vrij mogelijk in de keuze, maar blijf uiteraard binnen die strategische lijnen.

Breedbeeld van de sector

Conferenties zijn vaak algemeen. Meestal geven de grote namen uit de sector er lezingen met hun visie over allerlei onderwerpen.

Deze conferenties zijn interessant als u wilt dat uw werknemers een algemeen beter beeld krijgen van de sector waarin ze werken. Werknemers samen naar het buitenland sturen is trouwens goed voor de teamgeest. Twee vliegen in één klap!

En dan zwijgen we nog over de derde vlieg. Want conferenties zijn dé plek om aan networking te doen.

Hands-on-kennis

Cursussen en opleidingen zijn the way to go als u wilt dat uw personeel specifieke vaardigheden leert en deze op korte termijn kan toepassen.

Nog nuttige tips ontvangen om uw personeel gelukkig te maken en uw onderneming te doen groeien?