Interim-management: deze basisprincipes maken het verschil

Als het gaat over topmanagers, denken we in de eerste plaats aan managers in vaste loondienst die mee het gezicht vormen van uw onderneming.

De voordelen van interim-management worden daarbij vaak over het hoofd gezien. Nochtans zijn interim-managers van goudwaarde voor uw bedrijfsactiviteiten. Ze bieden u een grotere flexibiliteit, een hogere kostenefficiëntie én een ongeziene kwaliteitsinjectie. Maar waarin zit hun meerwaarde dan concreet? Hier alvast enkele basisprincipes die voor elk bedrijf een verschil maken.

Minimale inwerktijd

In een competitieve kenniseconomie is snelheid een belangrijke differentiator. Hoe sneller nieuwe medewerkers zijn ingewerkt, hoe beter. Een eenvoudige wetmatigheid, maar wel één die een uitgekiende strategie vergt. Zo moet u voor vaste aanwervingen heel wat inwerktijd incalculeren, zeker als het gaat om een specifiek vakdomein. Met interim-management hebt u dat probleem niet. U neemt gewoon een interim-manager in dienst van wie de vaardigheden helemaal beantwoorden aan uw specifieke noden. Zo blijft de inwerkperiode van korte duur en kunt u meteen overgaan tot de realisatie van uw bedrijfsprioriteiten.

Interim-management: garantie op een frisse kijk

Om uw onderneming draaiende te houden en te blijven innoveren, zijn veranderingsprocessen onvermijdelijk. Ze zijn een voorwaarde voor wie wil meedraaien in de kop van het peloton. Tegelijk is het allerminst evident om vaste patronen op de werkvloer te doorbreken. De frisse kijk van een buitenstaander is dan ook welgekomen. Een interim-manager staat met al zijn ervaring en expertise garant voor nieuwe inzichten, die op hun beurt een inspirerend en aanstekelijk effect hebben op uw vaste medewerkers.

‘Sterke expertise’ als troef

Hooggekwalificeerde en ervaren managers aanwerven is een hele kunst, die ook nog eens gepaard gaat met een forse investering. Zeker als bepaalde projecten zijn afgerond en de gespecialiseerde vakkennis van de zopas aangeworven topmanager overbodig blijkt. In dergelijke scenario’s is de aanstelling van een interim-manager veel meer aangewezen. Een interim-manager is per definitie heel ervaren, maar dat is door de beperkte duur van het contract geen probleem. Integendeel, zijn brede expertise kan bijzonder verrijkend zijn en de doorslag geven bij de realisatie van uw projecten. Eenmaal het project afgerond, loopt ook het contract van de interim-manager af. Zo voorkomt u de onnodige meerkosten die vaak komen kijken bij de aanwerving van een vaste topmanager.

Antwoord op verschillende noden

Interim-management leent zich niet alleen tot de facilitering van nieuwe bedrijfsstructuren, maar tot allerhande doelstellingen. Die diversiteit is meteen ook een van de grote sterktes. Interim-managers worden onder meer ingezet om …

  • … ontbrekende competenties aan te vullen.
  • … projecten tot een goed einde te brengen.
  • … piekperiodes op te vangen.
  • … de continuïteit van de bedrijfsvoering te verzekeren.
  • … een permanente medewerker tijdelijk te vervangen.

Robert Half Management Resources, een divisie van de Robert Half groep, is dé specialist in de selectie van hooggekwalificeerde senior interim- managers. U kunt een beroep doen op hun expertise in tal van vakgebieden: Finance & Accounting, Technology, General Management, Legal, HR, Marketing,… Interesse? Neem snel contact op.

Deze pagina delen