Hoe weet ik of mijn werkgever een competitief salaris biedt?

Competitief salaris?

Je ziet het vaak staan in vacaturebeschrijvingen: de werkgever biedt een ‘competitief salaris’ en ‘aantrekkelijke voordelen’. Maar wat is een competitief loon dan precies? En hoe weet je of wat jouw werkgever je biedt, inderdaad een competitief en markconform salaris is? Ons advies: doe je research vóór je begint te onderhandelen.

Download onze Salarisgids

Wat is een competitief salaris?

Met een competitief salaris wordt een salaris bedoeld dat tegemoetkomt aan de eisen van de sector. In de eerste plaats hoort dat minimaal het bedrag te zijn dat vooropgesteld wordt door het paritair comité van de sector. Maar wanneer een bedrijf getalenteerde medewerkers wil aantrekken, zal het hoogstwaarschijnlijk een salaris bieden dat boven het minimumbarema ligt én zal het dat salaris aanvullen met interessante extralegale voordelen.

Biedt jouw werkgever je écht een competitief salaris?

Bij een nieuwe job hoort een nieuw salaris. Maar hoe weet je of dat salaris overeenkomt met de marktnorm, met andere woorden of je een faire deal aangeboden krijgt? Dat hangt af van allerlei factoren: jouw opleidingsniveau en aantal jaren relevante ervaring, de branche waarin je gaat werken, het beleid en de waarden van de organisatie waarbinnen je solliciteert, het aantal kandidaten voor de job, etc. Doe je research dus grondig, zodat je een correct beeld hebt van de markt waarin jij je als professional beweegt.

Marktconform? Doe de check

Solliciteer je voor een baan in de financiële, administratieve of accounting-sector? Check dan zeker de Salarisgids 2017 van Robert Half. Naast actuele en betrouwbare informatie met betrekking tot het salaris in deze branches, bevat de gids niet alleen informatie over startsalarissen, maar ook informatie over belangrijke rekruteringstrends voor finance- en accountingprofessionals, veelgevraagde vaardigheden en functies en verloningstrends.  

Een tweede manier om je voor te bereiden op een salarisonderhandeling: je salaris berekenen met de looncalculator.

Tot slot kun je tijdens het tweede of derde sollicitatiegesprek ook even polsen naar je medekandidaten: zijn het er veel of niet? Als er weinig kandidaten zijn, vergroot dat niet alleen jouw kansen om de job te krijgen maar ook je onderhandelingsmarge.

Onderhandelen over een hoger salaris

Heb je door middel van bovenstaande tools ontdekt dat jouw salaris niet competitief is? Geen nood, dan kun je daar nog altijd over onderhandelen. Ontdek onze tips om een hoger startsalaris te onderhandelen en doe er je voordeel mee!

Download onze Salarisgids

Deze pagina delen