Hoe houdt u uw personeel productief in de kerstperiode?

Kerst is in aantocht en we worden stilaan weer met z’n allen ondergedompeld in de kerstsfeer. En dat doet zich ook op de werkvloer gevoelen.

Het werkritme gaat er wat op achteruit, medewerkers gaan losser om met de planning en worden dikwijls minder productief. Toch hoeft dit voor bedrijven geen probleem te zijn. U kunt de kerstperiode gebruiken om uw team een duwtje in de rug te geven en te motiveren.

Minder werkdruk tijdens de kerstperiode

Kerstmis is synoniem met gezelligheid, feesten en cadeautjes. Heel wat mensen nemen vakantie, klanten zijn niet bereikbaar en sommige bedrijven sluiten zelfs de deuren. Maar twee weken ontspannen is niet voor iedereen weggelegd. Ook in uw bedrijf zijn er waarschijnlijk nog heel wat medewerkers die present tekenen. Maar zijn ze ook productief? Het is een veel gestelde vraag bij managers die merken dat hun team anders omgaat met hun job. Tijdens de kerstperiode is de werkdruk namelijk een stuk lager dan normaal.

Omarm de kerstsfeer en doe er uw voordeel mee

Als manager hebt u er geen baat bij om de kerstsfeer op de werkvloer te bannen. U mag de teugels dus wat laten vieren, maar het is wel belangrijk om duidelijke doelstellingen en afspraken te maken. Zo kunt u de kerstperiode in uw voordeel gebruiken en efficiënt invullen. We zetten alvast vijf bruikbare tips op een rijtje.

1. Maak goede voornemens

Kerstmis is de ideale gelegenheid om vooruit te blikken op het nieuwe jaar. Verleg de focus en gebruik de kerstperiode om uw plannen met uw medewerkers te bespreken. In een ontspannen sfeer komt creativiteit dikwijls bovendrijven. Het is ook een goed idee om tegelijk even terug te blikken en lessen te trekken uit het voorbije jaar.

2. Haal de relatie met uw klanten aan

Zijn uw medewerkers ook goedgemutst tijdens de kerstperiode en stralen ze positiviteit uit? Maak gebruik van deze gemoedstoetstand om de relaties met uw klanten en partners aan te halen. Ze hebben het minder druk en zijn gemakkelijker bereikbaar. Bovendien bevinden ze zich in dezelfde positieve stemming. Laat uw medewerkers die relaties opbellen om hun een vrolijk kerstfeest te wensen.

Ze kunnen die gelegenheid aangrijpen om meteen de plannen voor het volgende jaar te bespreken.

3. Peil naar de ambities van uw medewerkers

Tijdens het eindejaar denken uw medewerkers ongetwijfeld ook aan hun eigen carrière. Wat willen ze het komende jaar bereiken en waar liggen hun ambities? Speel hierop in door het in een ontspannen kader over hun carrièremogelijkheden te hebben. Op die manier toont u uw appreciatie en verschijnen ze gemotiveerd aan de start van het nieuwe werkjaar.

4. Beloon uw medewerkers voor het geleverde werk

Kerstmis is ook de periode van kerstdiners en eindejaarsgeschenken. Verras uw personeel met een origineel cadeau, een bonus of een eindejaarspremie. Ziet u het groter? Maak er dan bijvoorbeeld een teambuildingweekend van. Perfect om het engagement van uw medewerkers te verhogen.

5. Focus op zaken waarvoor er tijdens het jaar geen tijd is

Er zijn zeker zaken die al lang in uw agenda staan, maar waarvoor u tijdens de drukke periodes geen tijd voor hebt. Pak kleine praktische zaken aan, ruim een stockruimte op of breng orde in uw paperassen. Bovendien is de kerstperiode ook ideaal om bijvoorbeeld businessprocessen onder de loep te nemen en te optimaliseren. Kerstmis gaat onvermijdelijk gepaard met een ander werkritme. Maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Integendeel: wie pragmatisch te werk gaat, maakt van de nood een deugd.

 

Deze pagina delen