Hoe een sinterklaasfeest ook de efficiëntie op kantoor vooruithelpt

Sinterklaas is en blijft een heugelijke gebeurtenis waar kinderen elk jaar reikhalzend naar uitkijken. Niet alleen in de huiskamers komt de Sint langs, ook in uw bedrijf kunt u er een feest van maken.

Een sinterklaasfeest organiseren is altijd een voltreffer en verhoogt de betrokkenheid van uw medewerkers. Maar hoe pakt u het aan? En wat doet u beter niet? In dit artikel leest u er alles over.

Appreciatie leidt tot meer betrokkenheid

Werknemers weten een blijk van erkenning altijd te appreciëren. Er zijn verschillende manieren om uw appreciatie kenbaar te maken. U kunt bijvoorbeeld loonopslag geven, een eindejaarscadeau of -premie voorzien of een teambuilding organiseren. Het zijn zaken waarmee u uw medewerkers op de korte termijn gemotiveerd houdt. Maar als u tevreden personeel wilt, doet u er goed aan om nog een stapje verder te gaan en te focussen op betrokkenheid. Hoe groter de betrokkenheid, hoe sterker de band tussen uw medewerkers en uw bedrijf. En dat leidt alleen maar tot een betere groepssfeer en dito resultaten!

Maak de kinderen én de ouders blij

Kerstmis, Nieuwjaar en Pasen: het zijn ideale gelegenheden om uw medewerkers blij te maken met een origineel cadeautje. Ook Sinterklaas hoort in dat rijtje thuis. In een gezellige en ongedwongen sfeer leren uw medewerkers elkaar beter kennen. Bovendien zijn er tal van creatieve mogelijkheden om het sinterklaasfeest op kantoor vorm te geven. Het feest rond de heilige uit Spanje kunt u ook aangrijpen om de gezinnen van uw personeel te verwennen. De kinderen van uw medewerkers zijn ongetwijfeld al enige tijd in de ban van de Sint en zullen een sinterklaasfeest zeker in dank aannemen. Wanneer u hen blij maakt, stijgt u bovendien in de achting van de ouders, wat alleen maar positieve gevolgen heeft op de werkvloer.

Een sinterklaasfeest organiseren: do’s en don’ts

Een sinterklaasfeest organiseren doet u niet in één-twee-drie. Om er een écht succes van te maken, moet u het feest goed voorbereiden. En er zijn ook een aantal zaken die u maar beter kunt vermijden. Een overzicht:

Do’s

  • Zorg ervoor dat de Sint en de Zwarte Pieten in levende lijve op het appel zijn.
  • Voorzie activiteiten om uw medewerkers bezig te houden.
  • Cadeautjes zijn een must.
  • Hapjes en snoepgoed mogen niet ontbreken.

Don’ts

  • De Sint telkens hetzelfde lieten laten afhaspelen. Hij moet de kinderen iets persoonlijks kunnen vertellen.
  • De kinderen niet op hun gemak stellen. Ze moeten zich in een ongedwongen sfeer kunnen amuseren.
  • De kinderen met al te chique en grote cadeaus overladen. Overdaad schaadt!
  • Massa’s snoep en chocolade voorzien. De kinderen mogen zich geen indigestie eten.

Tip: vergeetzeker uw fototoestel niet. Leuke foto’s (en eventueel video’s) kunt u intern verspreiden of op uw Facebook-bedrijfspagina plaatsen. Op die manier doet u aan ‘employer branding’ en communiceert u dat het er binnen de bedrijfsmuren ook ontspannen aan toe gaat.      

Deze pagina delen