Boost de teamspirit op uw kantoor met het WK voetbal

Het WK voetbal in Brazilië bereikt stilaan zijn climax. De finale in Rio de Janeiro wordt het orgelpunt van een weergaloos sportspektakel dat voetbalkenners én voetballeken al vier weken lang in de ban houdt.

Hebt u intussen ook ondervonden hoe leuk het is om een match in gezelschap te bekijken? Dan raden we u sterk aan om eens een voetbalavondje te organiseren voor uw collega’s. Samen supporteren staat niet alleen garant voor pure ontspanning maar is ook bijzonder heilzaam voor de teamspirit. Ontdek hier alle voordelen.

Teamactiviteit buiten het werk: productief verbroederen

Droomt u als leidinggevende ook van een team dat elke week opnieuw topprestaties op de mat legt? Dan zullen individuele kwaliteiten en uitgekiende bedrijfsprocessen alleen niet volstaan. Minstens even belangrijk is de chemie tussen de collega’s. Een werkvloer met een sterke teamspirit haalt altijd het onderste uit de kan, met betere resultaten én een hogere werktevredenheid tot gevolg. Maar hoe creëert u een vruchtbare groepsdynamiek? Vaak kennen werknemers elkaar maar oppervlakkig, waardoor ze de ‘soft skills’ van hun collega’s niet altijd naar waarde weten te schatten. Gelukkig kunt u daar op een eenvoudige én ontspannende manier een mouw aan passen. Een teamactiviteit buiten het werk geeft uw personeel de kans om samen uit te blazen na het harde werk en elkaar op een ongedwongen manier beter te leren kennen.

Voetbal kijken en teamspirit gaan hand in hand

Vreest u dat maar weinig werknemers zullen warmlopen voor een activiteit buiten de officiële werkuren? Dan kunnen we u alvast geruststellen. Uit onafhankelijk onderzoek van Robert Half bij 262 Belgische kantoormedewerkers blijkt namelijk dat maar liefst drie kwart (75%) vindt dat het voordelen heeft om buiten het werk tijd door te brengen met collega’s. Samen kijken naar het WK voetbal of een ander sportevenement is daarbij alvast een leuke optie. Meer dan een derde (39%) ziet het als de perfecte manier om elkaar beter te leren kennen in een niet-werkomgeving. Wat maakt een avondje supporteren dan zo heilzaam? Hier alvast enkele voordelen:

  • Samen supporteren creëert een spontane band. Iedereen heeft namelijk hetzelfde doel voor ogen: de match winnen!
  • Sport is emotie. Wie een team toejuicht, is dan ook helemaal zichzelf. De perfecte gelegenheid om beter kennis te maken met de warme en menselijke kant van uw collega’s.
  • Het unieke aan voetbal- of andere sportwedstrijden bekijken, is de ongedwongen sfeer. Of u de match nu op een groot scherm of in de plaatselijke kroeg volgt, geen enkele collega zal de teamactiviteit als kunstmatig ervaren.
  • Een sportwedstrijd bekijken is méér dan samen naar het scherm staren. Het informele moment leent zich uitstekend tot humor en gekeuvel over koetjes en kalfjes. En laat dat nu net de zaken zijn waar we op de werkvloer amper tot geen tijd voor hebben.
  • Van kaderlid tot halftijds medewerker, als supporter is iedereen gelijk. Tijdens een voetbalavond is er geen sprake van hiërarchie, en daar vaart de teamspirit zeker wel bij.

Uitstekende groepsdynamiek = uitstekende resultaten

De helft van de kantoormedewerkers die deelnamen aan het onderzoek, zegt dat hun team op het werk bovengemiddeld presteert. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Een duidelijke meerderheid (62%) van de ondervraagden is van mening dat samenwerking en teameenheid de belangrijkste voorwaarden zijn voor topprestaties op de werkvloer. En ook vertrouwen is volgens 16% cruciaal om het team maximaal te laten presteren. U hebt alvast een uitstekend excuus om van de WK-finale straks een onvergetelijk moment te maken …

Deze pagina delen