Robert Half blog

Tips, advies en nuttige informatie voor recruiters en werkzoekenden. Verbeter je rekruteringsproces, of vind de job die bij je past dankzij het advies van een ervaren rekruteringsbureau.

Schrijf je in voor onze webinarreeks: Jouw toekomst

In deze webinarreeks werken we samen aan jouw toekomst. Onze panelleden delen carrièretips en advies met betrekking tot je doelstelling, skills, personal brand en carrière. Van het (her)definiëren van jouw doelstellingen en ‘personal brand’ tot de voorbereiding en selectie van sollicitatiegesprekken, alles komt aan bod. Schrijf je vandaag in voor deze series.

Groeiperspectieven in 2021

Het uitwerken van nieuwe bedrijfs- en herstelstrategieën na de COVID-19 pandemie staat bij veel bedrijven bovenaan de to do-lijst bij het begin van dit nieuwe jaar. Belgische bedrijven zijn voorzichtig positief wat groeiperspectieven betreft en ook de vraag naar talent blijft aanwezig. We geven een overzicht van hoe de arbeidsmarkt eruit zal zien in de komende maanden.

Doe de test: hoe scoort jouw AQ?

Naast IQ en EQ wordt AQ (adaptability quotient) belangrijker voor bedrijven bij het aanwerven van nieuw talent. In een sterk veranderde werkomgeving is het immers van belang dat je snel kan schakelen en blijven functioneren in tijden van veranderingen en digitalisering. Test hier hoe jouw AQ scoort.

Zo kan je aantonen dat je over een hoog AQ beschikt

Het voorbije jaar stond voor bedrijven volledig in het teken van aanpassen en snel schakelen. Het mag dan ook niet verbazen dat werkgevers aanpassingsvermogen en wendbaarheid hoog op hun verlanglijstje hebben staan als het op medewerkers aankomt. Het AQ, of adaptability-quotiënt, wordt dan ook alsmaar belangrijker. Maar wat is het nu precies? En hoe kan je als sollicitant aantonen dat je over een hoog AQ beschikt?

Inschrijving nieuwsbrief

Gelieve uw Voornaam in te vullen.
Gelieve uw Email in te vullen.

Duid aan welke informatie voor u het meest relevant is:*

Selecteer minimaal één optie.

Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt en welkom.