Robert Half blog

Tips, advies en nuttige informatie voor recruiters en werkzoekenden. Verbeter je rekruteringsproces, of vind de job die bij je past dankzij het advies van een ervaren rekruteringsbureau.

Zin in een carrièreswitch? Schakel de hulp in van een rekruteringskantoor!

Als je overweegt om je loopbaan een nieuwe wending te geven, ben je zeker niet alleen. De coronapandemie heeft heel wat professionals ertoe aangezet om hun huidige carrière onder de loep te nemen en nieuwe wegen in te slaan. En nu de economie en de arbeidsmarkt zich verder herstellen, voelen heel wat werknemers dat het moment aangebroken is om van koers te veranderen.

12 tips om een job te vinden op de huidige arbeidsmarkt

Een nieuwe job zoeken kan behoorlijk wat stress meebrengen. Bovendien is de bedrijfswereld de voorbije maanden flink dooreengeschud, met alle gevolgen van dien voor de arbeidsmarkt. Werk zoeken in het (post)coronatijdperk is niet meer hetzelfde als ervoor, aangezien de bedrijven hun aanwervingsprocessen hebben aangepast. Ondernemingen zijn op zoek naar nieuwe vaardigheden om hen te helpen de crisis te boven te komen en verder te groeien. Het is dan ook meer dan ooit cruciaal om te zorgen dat jouw cv opvalt tussen de grote massa.

Uw bedrijfscultuur als retentiemiddel

Hoe zet u bedrijfscultuur in om uw personeel zo lang mogelijk (gemotiveerd) bij u te houden? Ontdek onze 5 tips om er uw retentiebeleid mee te bevorderen.

Zo raakt jouw online sollicitatie voorbij de robot

Steeds meer bedrijven laten online sollicitaties automatisch voorsorteren door zogenaamde hr-bots. Daar kun je maar beter rekening mee houden als je interesse hebt in een functie waarvoor je je online kandidaat wilt stellen. Hieronder geven we enkele tips om jouw online sollicitatie voorbij de robot te loodsen en de volgende sollicitatieronde te halen.

Waarom in de zomer rekruteren?

De zomer is vaak een rustigere periode op kantoor. Nochtans is dit het ideale moment om uw teams klaar te stomen voor het najaar. Lees hier waarom het zinvol is om te rekruteren tijdens de zomer.

Inschrijving nieuwsbrief

Gelieve uw Voornaam in te vullen.
Gelieve uw Email in te vullen.

Duid aan welke informatie voor u het meest relevant is:*

Selecteer minimaal één optie.

Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt en welkom.