wendbare organisatie

Wanneer is uw organisatie ‘wendbaar’? Daarover lopen de meningen uiteen, maar vast staat dat een sterke organisatie niet zonder flexibele en vooruitziende medewerkers kan. Het komt er dus op aan om de juiste profielen aan te werven én al dat talent vervolgens aan boord te houden. Oftewel: om in te zetten op ‘agile talent’. Dat kunt u onder meer doen door externe specialisten in te schakelen. Zij kunnen u helpen om uw medewerkers te trainen en coachen.

motivatie personeel

Het is algemeen bekend dat het personeelsmoreel en de sfeer op het werk bepalend zijn voor de motivatie van uw medewerkers. Niemand komt ’s ochtends graag toe op een werkvloer waar collega’s elkaar amper goedemorgen wensen, waar elke dag steen en been wordt geklaagd en waar verjaardagen of kleine successen ongemerkt voorbijgaan. Maar heeft de motivatie van werknemers ook een rechtstreekse impact op de prestaties van uw onderneming? En zo ja, hoe kunt u er als werkgever voor zorgen dat uw personeel zich goed voelt op het werk en gemotiveerd zijn steentje bijdraagt? 

teambuilding

Wat als je een teambuilding koppelt aan een maatschappelijk project? Dan oogst je drie keer succes: je zet het sociaal engagement van je bedrijf in de kijker, biedt een helpende hand aan non-profitorganisaties én geeft je medewerkers de kans om – op een totaal andere manier dan ze gewoon zijn – het verschil te maken en daar voldoening uit te halen. Bij Robert Half vulden we onze teambuildingactiviteiten recent nog op deze manier in. Tot grote tevredenheid van de medewerkers.

geluk op het werk

Zelfhulpboeken over geluk gaan als zoete broodjes over de toonbank, en ook cursussen om gelukkig te leren zijn, kennen zo veel inschrijvingen dat je er spontaan stress krijgt. Of we écht blijer worden van die angstvallige focus op geluk, valt te betwijfelen, maar het staat buiten kijf dat de belangstelling is overgewaaid naar de werkvloer. Wat betekent geluk op het werk eigenlijk, en waarom is het zo cruciaal? Hoe kunt u ervoor zorgen dat medewerkers zich goed voelen? 

veranderen van job

Exitgesprekken zijn nooit gemakkelijk, aangezien je de redenen voor je vertrek moet meegeven én tegelijkertijd in schoonheid wilt eindigen (je weet namelijk maar nooit waar je je ex-werkgever nog eens tegen het lijf zal lopen …). Maar als je het type bent dat graag geregeld van job wisselt, dan horen zo’n gesprekken er nu eenmaal bij. Nog lastiger is het om potentiële nieuwe werkgevers uit te leggen waarom veranderen van job deel uitmaakt van jouw professionele verleden, en waarom dit hen niet mag tegenhouden om jou aan te nemen. 

Pages