Robert Half blog

Tips, advies en nuttige informatie voor recruiters en werkzoekenden. Verbeter je rekruteringsproces, of vind de job die bij je past dankzij het advies van een ervaren rekruteringsbureau.

The Great Resignation: to fear or not to fear?

In de Verenigde Staten valt er niet meer omheen te draaien. The Great Resignation is daar stevig voet aan wal aan het zetten en meer en meer werknemers beslissen vrijwillig om van job te wisselen. In het kader van de War for Talent die in ons land woedt, zou dit een extra challenge betekenen op de arbeidsmarkt die de dag van vandaag al enorm uitdagend en competitief is. Moeten Belgische werkgevers de Great Resignation vrezen in 2022?

Versla de January Blues en floreer in 2022

Het is duidelijk dat mensen momenteel vooral proberen te overleven en niet echt floreren tussen al deze aanhoudende onzekerheid. Bovendien zitten we al meer dan twee jaar onder het gemiddelde wat betreft het geluksniveau. We voelen het in ons dagelijks leven en we voelen het zeker in onze teams. Dus wat kunnen we doen om Blue Monday dit jaar te verslaan en ervoor te zorgen dat 2022 in het teken staat van floreren?

Een goed loonbeleid gaat niet enkel over geld — zo pak je het aan

Negen op de tien werkgevers verwacht geen loonopslag te kunnen geven in 2022, zo blijkt uit de Salarisgids. Daar maken velen zich zorgen over, want hoe houd je dan talent aan boord? Het antwoord: met een loonbeleid dat over meer gaat dan alleen salaris. Daarmee zal je het verschil kunnen maken. Wij geven vier concrete tips.

Inschrijving nieuwsbrief

Gelieve uw Voornaam in te vullen.
Gelieve uw Email in te vullen.

Duid aan welke informatie voor u het meest relevant is:*

Selecteer minimaal één optie.

Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt en welkom.