Robert Half blog

Tips, advies en nuttige informatie voor recruiters en werkzoekenden. Verbeter je rekruteringsproces, of vind de job die bij je past dankzij het advies van een ervaren rekruteringsbureau.

Inzetten op diversiteit, gelijkheid en inclusie loont

Net als in de samenleving gaat ook op de werkvloer steeds meer aandacht uit naar diversiteit, gelijkheid en inclusie of DGI. Dat is niet toevallig. Onderzoek toont dan ook aan dat een inclusieve en diverse bedrijfscultuur tot betere resultaten leidt.

Wat moet je weten over de arbeidsmarkt in 2022 – 5 trends

Als we het effect van de coronacrisis op de arbeidsmarkt moeten samenvatten, dan kan dat heel kort: sluimermodus. Die grote pauzeknop is intussen weer gelost. Alles beweegt weer, en dat zal in 2022 alleen maar verder evolueren. En dan kan je maar beter mee zijn met deze 5 trends — die naar boven kwamen uit het onderzoek voor de Salarisgids van Robert Half.

Zo kunt u uw sollicitatieproces verbeteren

Het selectieproces voor een aanwerving kan lang duren en ingewikkeld zijn. Het is dan ook belangrijk om de bekwaamste kandidaten te kiezen voor uw vacatures. Wij geven enkele tips om je sollicitatieproces te verbeteren.

Respectvol communiceren op het werk

De manier waarop we communiceren met onze collega’s zegt veel over wie we zijn. Onze communicatiestijl kan een impact hebben op hoe anderen zich voelen op het werk. Vaak beïnvloedt dat wat die personen over ons denken en hoe ze met ons omgaan. Respectvol communiceren op het werk is dan ook vitaal om hechte, waardevolle werkrelaties uit te bouwen en een aangename, productieve en inclusieve omgeving te creëren.

Inschrijving nieuwsbrief

Gelieve uw Voornaam in te vullen.
Gelieve uw Email in te vullen.

Duid aan welke informatie voor u het meest relevant is:*

Selecteer minimaal één optie.

Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt en welkom.