5 goede redenen om in West-Vlaanderen te gaan werken

Geplaatst door Robert Half op 18/07/2022

De West-Vlaamse bedrijven zijn op zoek naar meer dan 70.000 nieuwe werknemers om hun vacatures in te vullen. Voka West-Vlaanderen spreekt van het grootste personeelstekort ooit. De provincie West-Vlaanderen is nochtans zeer interessant voor wie op zoek is naar een job. Veronique Elskens, Senior Director Robert Half West-Vlaanderen, zet de voordelen van werken voor een West-Vlaams bedrijf op een rijtje.

1. Geen fileleed

Wie werkt in West-Vlaanderen staat niet hopeloos geblokkeerd in de file tijdens de spits, in tegenstelling tot alle werknemers die dagelijks pendelen naar Gent, Antwerpen of Brussel. “Als je in West-Vlaanderen werkt, rij je tegen de stroom in. Je verliest geen tijd aan files, wat goed is voor je work-life balans. Zo ben je ’s avonds vroeger thuis, waardoor je extra tijd hebt voor je gezin, hobby’s en sociaal leven.”

2. Zoveel bedrijven, zoveel keuze

In West-Vlaanderen vind je tal van mooie bedrijven, zowel start-ups en jonge ondernemingen in volle groei als gevestigde waarden met een internationale focus. “De West-Vlaamse markt is een goede mix van bedrijven. Er is keuze uit veel verschillende sectoren. Van industrie, logistiek en transport tot bouw, food en textiel: er is voor elk wat wils.”

3. Aangename werksfeer

Vooral de West-Vlaamse KMO’s staan bekend om hun familiale werksfeer en hun horizontale structuur. “Het sociale aspect is zeer belangrijk en er heerst doorgaans geen strakke bedrijfshiërarchie. Dat is interessant voor wie graag wil groeien en verantwoordelijkheden krijgt. Een aangename omgeving om in te werken.”

4. Interessant loonbeleid

Het vooroordeel leeft dat je in West-Vlaanderen een pak minder verdient dan in andere regio’s. Dit is een verouderde visie, volgens Elskens. “Op vlak van loonpakket hebben de West-Vlaamse bedrijven de laatste jaren grote stappen gezet. Naast extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen of hospitalisatieverzekering zijn niet-financiële voordelen zoals flexibele werkuren en opleidingen intussen ingeburgerd. Onze provincie kan wat lonen betreft de concurrentie aangaan met andere regio’s en steden, zeker in combinatie met de andere voordelen.”

5. Sterk ondernemerschap

West-Vlaanderen staat bekend als een zeer ondernemende en innoverende provincie. “Het beeld van de West-Vlaamse harde werker die ‘olsan deure doet’ is misschien wat cliché, maar het klopt wel. Wie aan de slag gaat in West-Vlaanderen komt terecht in een stimulerende omgeving waar ondernemerschap breed gedragen wordt door alle lagen van de bevolking. De provincie, het onderwijs en de bedrijven nemen mooie initiatieven om de studenten al te betrekken in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld door werkplekleren. De voorbije jaren onstonden er ook enkele incubators zoals Hangar K in Kortrijk en Brugge.inc. Die hebben als doel om creativiteit en innovatie te stimuleren en op die manier jonge innovatieve groeibedrijven in West-Vlaanderen te houden.”

Wat zijn de meest gezochte profielen in West-Vlaanderen?

“De laatste twee jaar ging de vraag naar sterke HR-profielen in onze regio de hoogte in. De bedrijven zijn duidelijk veel meer bezig met hun personeelsbeleid sinds de pandemie, waardoor er sterk wordt ingezet op welzijn op het werk. Daarnaast speelt de war for talent een rol. Bedrijven kunnen HR-specialisten goed gebruiken om de juiste mensen aan te trekken voor hun vacatures. Ook de vraag naar goeie customer service medewerkers is toegenomen. Andere veelgevraagde profielen in West-Vlaanderen zijn (hulp)boekhouders, input medewerkers en logistiek bediendes, maar ook meer gespecialiseerde finance rollen in treasury, tax en mergers & acquisition. Kortom, tal van jobkansen in deze boeiende regio!”

 

Ben je op zoek naar een nieuwe job in West-Vlaanderen? Bekijk onze vacatures!

Zin om deel uit te maken van het interne team van Robert Half Roeselare zodat je volgende zomer mee kan gaan SUP-pen op de Noordzee? Bekijk onze interne vacatures.

Roeselare

Meer blogposts...