Een zomer vol sport beklemtoont de noodzaak voor carrièrecoaching

Sun, 07/01/2012

Robert Half roept op tot meer begeleiding op de werkplek en carrièreontwikkeling in het bedrijfsleven

  • 75% van de werknemers is van mening dat carrièrecoaching een positieve invloed heeft op de werkprestaties, maar slechts 48% vindt dat zijn manager een doeltreffende carrièrecoach is
  • Een coach wordt beter als hij zijn eigen coaching stijl begrijpt
  • Robert Half identificeert vier coaching stijlen: besluitvaardig, samenwerkend, overtuigend en diagnostisch

Brussel, 2 juli 2012 – Aan de vooravond van een drukke sportzomer waarin elitecoaches van over de hele wereld hun beste atleten laten presteren, wijst nieuw onderzoek van Robert Half, de wereldleider op het vlak van gespecialiseerde rekrutering, uit dat er een discrepantie kan zijn tussen carrièrecoaches en de werknemers op de werkplek. Volgens een recent onderzoek bij 500 kantoormedewerkers in België geeft meer dan zeven op tien werknemers (75%) aan dat carrièrecoaching hun prestaties op het werk bevordert, maar slechts 48% vindt dat zijn manager een doeltreffende carrièrecoach is. De landen waar het meest vertrouwen wordt geschonken aan carrièrecoaching om de prestaties op het werk te verbeteren zijn Singapore (95%), Brazilië (94%) en Hong Kong (88%).

De voornaamste voordelen van carrièrecoaching die vermeld worden in België zijn een grotere motivatie (55%) en een grotere algemene tevredenheid (90%) op het werk.

Frédérique Bruggeman, Managing Director Robert Half België legt uit: “Carrièrecoaching is belangrijk om werknemers gemotiveerd te houden en aldus onmisbaar voor de ondersteuning van de bedrijfsstrategieën waar productiviteitsoptimalisatie en competitiviteit belangrijke factoren zijn in een markt die steeds internationaler wordt. Divisies binnen bedrijven dienen steeds efficiënter om te gaan met hun middelen. Bedrijven die aldus de nodige aandacht schenken aan carrièrecoaching zullen goede ‘people managers’ creëren die streven naar talentoptimalisatie van alle werknemers en hierdoor een aantrekkelijke werkgever worden met een gezond retentiebeleid.”

Ook al willen werknemers overduidelijk carrièrecoaching, toch zegt meer dan een derde van de Belgische werknemers dat het nooit loopbaanbegeleiding van hun manager krijgt (33%), terwijl een vierde (25%) het slechts één keer per jaar krijgt. Toch trekt België niet aan het aller-kortste eind. Werknemers in Japan (39%), Italië (38%), het Verenigd Koninkrijk (37%) en Nederland (36%) krijgen het minst loopbaanbegeleiding en vermelden dat zij nooit coaching krijgen van hun manager.

Werknemers zijn van mening dat een carrièrecoach vooral moet beschikken over kennis en expertise enerzijds en dat er een relatie van wederzijds vertrouwen en respect moet heersen anderzijds. Dit is ook het geval in België, met respectievelijk 31% en 42%.

Robert Half heeft vier soorten coaches geïdentificeerd, elk met hun eigen kenmerken, en geeft een paar tips over hoe coaches hun relaties met hun teams kunnen optimaliseren.

De besluitvaardige coach

Hun kordate persoonlijkheid en commercieel denken maakt van hen natuurlijke leiders. Ze zijn heel competitief en resultaatgericht: ze willen winnen en ze verlangen dit ook van hun werknemers. Ze kunnen op een uitstekende manier doelstellingen bepalen en de lat hoog leggen.

De samenwerkende coach

Een grootmoedige coach die uitstekend kan luisteren en vaak wil "opkomen voor het team". Deze coaches wijden heel veel tijd aan de ontwikkeling van hun medewerkers. Ze begrijpen heel goed hoe het eraan toegaat binnen een team en stimuleren samenwerking tussen verschillende groepen.

De overtuigende coach

Als "personen van ideeën" zitten deze coaches boordevol creativiteit en willen ze hun team altijd op weg zetten naar het volgende grote idee of de oplossing van een probleem. Ze moedigen hun werknemers aan om verder te denken dan de gebruikelijke parameters en ze passen zich bij veranderingen gemakkelijk aan.

De diagnostische coach

Ze laten hun afdeling draaien als een goed geoliede machine: organisatie en nauwkeurige planning zijn de kenmerken van deze coachstijl en de werknemers weten wat ze elke dag kunnen verwachten. Ze moedigen hun team continu aan om hun vaardigheden te blijven bijschaven en hun kritisch denkvermogen laat toe stevige business strategieën op te bouwen. Dat hebben ze te danken aan hun natuurlijke talent in het oplossen van problemen.

Robert Half raadt teamverantwoordelijkheden aan volgende stappen te ondernemen om als coach meer succes te boeken:

  • Begrijpen dat begeleiding een onderdeel is van uw verantwoordelijkheden als senior professional en tijd maken in uw drukke werkdag om met uw team te communiceren.
  • De test doen op www.roberthalf.com/carrierecoaching om erachter te komen welk type coach u bent en uw eigenschappen matchen met de persoonlijkheden van uw team: wie zal het best reageren op welke van uw eigenschappen?
  • Aanvaarden dat u uw gedrag zal moeten aanpassen om aan individuele behoeften te voldoen.
  • Erkennen dat bij het coachen de daden tellen en niet alleen de woorden: u moet een doeltreffend rolmodel zijn.
  • U laten inspireren door de middelen die tot uw beschikking staan: uw rechtstreekse manager of uw personeelsmanager zal u met plezier bijstaan.

Nota aan de uitgevers

Over het onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau, bij 6000 kantoormedewerkers uit 12 landen: Australië, België, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Italië, Japan, Nederland, Singapore en het Verenigd Koninkrijk.

Over Robert Half

Robert Half, dat tot de S&P 500 behoort, is het eerste en grootste gespecialiseerde rekruteringsbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1948 en beschikt wereldwijd over meer dan 350 filialen waarvan 11 gelegen zijn in België. Robert Half biedt rekruteringsoplossingen op maat voor tijdelijke en permanente opdrachten voor professionals gespecialiseerd in finance en accounting, financiële dienstverlening, interim management, human resources, administratie en juridische materies. Robert Half biedt een professionele dienstverlening en persoonlijke ondersteuning.  www.roberthalf.be

Document: Carrière Coaching - NL Press release 20120702

Share This Page