Belgische bank- en verzekeringssector wordt geconfronteerd met schaarste aan technisch financieel talent

Mon, 09/03/2012

Brussel, 3 september 2012 – Robert Half Financial Services, een afdeling van Robert Half die zich toespitst op de rekrutering van permanent en tijdelijk personeel voor functies uit de financiële dienstverlening, voerde een onderzoek uit bij 75 CFO’s uit de financial services sector. Uit het onderzoek blijkt dat er nog steeds een talent schaarste voor gespecialiseerde functies heerst op de Belgische markt. Meer dan zes op tien (62%) CFO’s uit de financiële dienstverlening geven aan moeilijkheden te ervaren om gekwalificeerde kandidaten te vinden. Specifieke technische competenties spelen hierin een belangrijke rol, zo blijkt uit de studie van Robert Half. Meer dan een vierde (28%) stellen dat sterke analytische en technische vaardigheden de meest belangrijke eigenschap zijn voor het succes van een professional uit de financiële dienstensector.

CFO’s uit de financiële dienstensector kregen de volgende vraag:

Welke eigenschap heeft een financiële professional nodig om succesvol te zijn binnen de financiële dienstensector?

Sterke technische / analytische vaardigheden

28%

Leiderschap

27%

Competitieve ingesteldheid

17%

Durven nemen van risico’s

17%

Visie op de toekomst

7%

Effectieve communicatievaardigheden

3%

Geen mening

1%

Bron: Enquête van Robert Half bij 75 CFO’s uit de financiële services sector in België

Joël Poilvache, director van Robert Half Financial Services België legt uit: “In de bank- en verzekeringssector is er een grote vraag naar functies zoals risk managers, compliance officers en financial controllers. Voor dergelijke nicheposities hebben kandidaten zeer specifieke technische competenties nodig. Professionals dienen een expert te zijn in bepaalde softwareprogramma’s zoals SAP of Hyperion en een grondige kennis te hebben van de actuele regelgeving met ervaring in Solvency II en Basel III. Andere belangrijke troeven voor kandidaten uit de financiële dienstensector zijn het beheren van optimalisatie-, en performancemanagementprocessen. Deze vaardigheden zijn vandaag de dag uitgegroeid tot ‘need-to-have’ competenties. Bedrijven onderkennen dan ook het belang dat de kennis die hiermee gepaard gaat up-to-date dient te blijven en bieden daarom alsmaar meer opleidingen aan hun werknemers. Investeren in het bestaand personeel wordt dan ook steeds belangrijker in een markt waar talent schaarste heerst.

Toch blijken ook andere eigenschappen bij te dragen tot het succes van financiële professionals. Naast analytische en technische vaardigheden zijn leiderschapskwaliteiten (27%), een competitieve ingesteldheid (17%) en het durven nemen van risico’s (17%) ook significante factoren die meespelen in het succes van professionals die werkzaam zijn in de bank- en verzekeringswereld.

Joël Poilvache gaat verder: “Bedrijven hebben steeds hogere verwachtingen naar hun kandidaten toe. Wanneer er gekeken wordt naar de profielen van succesvolle professionals uit de financiële dienstensector merken we dat er doorheen de jaren bijkomende competenties zijn die een steeds belangrijkere rol spelen voor bedrijven. Terwijl technische vaardigheden van primordiaal belang blijven, zoeken bedrijven ook naar kandidaten met een competitieve ingesteldheid die over de nodige communicatieve en leiderschapskwaliteiten bezitten. Professionals die beslissingen durven nemen en die op korte termijn een beduidende bijdrage bieden aan de productiviteit van het bedrijf hebben een hoge marktwaarde.

Technische en analytische vaardigheden worden ook als belangrijkste competentie genoemd in China (33%) en Duitsland (33%). Leiderschapskwaliteiten lijken dan weer de belangrijkste vaardigheid te zijn in Luxemburg (30%) en Singapore (24%), terwijl competitieve ingesteldheid de kroon spant in het Verenigd Koninkrijk (36%), Japan (41%), Zwitserland (30%) en Australië (25%). Hong Kong (26%) was het enige land waar het nemen van risico’s gezien wordt als de meest belangrijke vaardigheid in de financiële dienstverlening.

Sterke technische / analytische vaardigheden
  1. China (33%)
  1. Duitsland (33%)
Leiderschap
  1. Luxemburg (30%)
  1. Singapore (24%)
Competitieve ingesteldheid
  1. Het Verenigd Koninkrijk (36%)
  1. Japan (41%)
  1. Zwitserland (30%)
  1. Australië (25%)
Durven nemen van risico’s
  1. Hong Kong (26%)

Bron: Enquête van Robert Half bij 1025 CFO’s uit de financiële services sector in 10 landen

Nota aan de redactie

Over het onderzoek

Het onderzoek is een initiatief van Robert Half en werd uitgevoerd tussen december 2011 en januari 2012 in alle anonimiteit door MarketProbe, een onafhankelijk onderzoeksbureau, bij 1025 professionals uit de financiële dienstverlening in 10 landen: België, Australië, China, Duitsland, Hong Kong, Japan, Luxemburg, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

 

Over Robert Half

Robert Half, dat tot de S&P 500 behoort, is het eerste en grootste gespecialiseerde rekruteringsbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1948 en beschikt wereldwijd over meer dan 350 filialen waarvan 11 gelegen in België. Robert Half biedt rekruteringsoplossingen op maat voor tijdelijke en permanente opdrachten voor professionals gespecialiseerd in finance en accounting, financiële dienstverlening, interim management, human resources, administratie en juridische materies. Robert Half staat garant voor een professionele dienstverlening en persoonlijke ondersteuning. Meer info op www.roberthalf.be 

Document: Belgische bank- en verzekeringssector geconfronteerd met tekort financieel talent-Press release

Share This Page