Salary Guide for Administrative Profiles 2015

Download

Salarisgids

De Robert Half Salarisgids 2015 bevat salarisinformatie voor administratieve profielen in België. De gids bevat salaristrends tussen opeenvolgende jaren.

Bovendien biedt de gids:

  • belangrijke rekruteringstrends voor administratieve professionals
  • veelgevraagde vaardigheden en functies
  • verloningstrends

Download de gids vandaag nog en ontdek hoeveel administratieve professionals in 2015 kunnen verdienen. Of probeer onze Looncalculator en kijk hoeveel je zou kunnen verdienen.

Download onze Salarisgids 2015

Download de gids

Hoogtepunten

Aanwervingstrends

Aanwervingsmanagers denken al te vaak verkeerdelijk dat er een grote pool van beschikbaar administratief toptalent is. Ondanks algemene hoge werkloosheidscijfers, verloopt de zoektocht naar bepaalde administratieve profielen echter niet altijd zonder hindernissen. 83% van de HR-managers geeft namelijk aan moeilijkheden te ondervinden in de zoektocht naar gekwalificeerd personeel en 48% identificeert het gebrek aan technische vaardigheden als de grootste oorzaak hiervan, gevolgd door de vraag die groter is dan het aanbod (21%).

Veelgevraagde vaardigheden

De 'typische' administratieve functie bestaat niet. Bedrijven zijn op zoek naar administratieve professionals die over vaardigheden beschikken die passen bij hun unieke bedrijfsdoelen en –cultuur. Bedrijven zijn op zoek naar meertalige administratieve kandidaten die vertrouwd zijn met de noodzakelijke software. Kandidaten die een onmiddellijke impact hebben op de bedrijfsproductiviteit en reeds relevante ervaring hebben, en dan vooral in de desbetreffende branche, hebben dan ook een streepje voor in het selectieproces.

Top vijf vaardigheden:

  • MS Office (Word, Excel, PowerPoint & Outlook)
  • Taalvaardigheden
  • Administratieve ervaring
  • Sectorervaring
  • Resultaatgerichtheid

Veelgevraagde posities

Infographic

Infographic

Bekijk onze infographic over verloningstrends binnen administratie

Infographic

Verloningstrends

Extralegale voordelen

Extralegale voordelen zijn een steeds grotere troef van de werkgever. Gezien de hoge loonkosten op salarissen en de fiscale voordelen verbonden aan dergelijke extra beloningen, winnen extralegale voordelen nog steeds aan populariteit binnen het bedrijfsleven. Ook werknemers erkennen steeds meer de nettowaarde van deze voordelen. De rol van extralegale voordelen mag daarom in de context van de aanwervings- en retentiepolitiek niet worden onderschat.

'New age benefits'

De term 'balans tussen werk en privé' vertaalt zich ook in concrete extralegale voordelen die verder gaan dan flexibele werktijden en thuiswerken/telewerken. Ook voordelen, zoals het aanbieden van kinderopvang, strijk- en wasdiensten, sportfaciliteiten en medisch onderzoek vallen in deze categorie, zij het dat slechts 8% van de bedrijven 'new age benefits' momenteel aanbiedt en 2% het van plan is om te implementeren.

Salarissen en bonussen voor huidige werknemers

Infographic

Looncalculator

Controleer je salaris online

Met de online Looncalculator zie je in één oogopslag de gemiddelde salarisschalen in jouw regio voor administratieve jobs. Met onze salarisgegevens kun je je voorbereiden op je volgende salarisherziening of functioneringsgesprek of op onderhandelingen voor loonsverhoging. Probeer het en kijk wat je in 2015 zou kunnen verdienen.

Bereken

Share This Page